BELEDİYE MECLİSİ KARAR VERDİ: LEVHALAR TÜRKÇE OLACAK!

BELEDİYE MECLİSİ KARAR VERDİ: LEVHALAR TÜRKÇE OLACAK!
Karaman Belediye Meclisi daha önce aldığı Türkçe Levha kararını yürürlüğe koyuyor.
Belediye Meclisinin 2012 bütçesini görüştüğü Kasım ayı toplantısında önemli bir karar daha alındı. Daha önce alınan levhaların Türkçeleştirilmesi kararını tavizsiz uygulamak için Belediye Meclisi üyeleri oybirliğiyle Belediye Başkanına yetki verdi.
Bütçe müzakereleri esnasında, levha vergileri konusundaki “Türkçe olmayan levhalardan % 50 daha fazla vergi alınması” maddesini değiştiren meclis üyeleri, % 50 değil % 100 daha fazla vergi tahakkuk ettirilmesi konusunda tam bir kanaat birliğine vardılar ve maddeyi bu şekilde uygulaması için Belediye Başkanına yetki verdiler.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu: “Meclisimizin aldığı bu karar, Karaman’da tarihi bir süreci başlatmıştır. Muhalefeti temsil eden meclis üyelerimizin de bu konuda hassasiyet göstermeleri ve bütçeyi hazırlayanlara teşekkür etmeleri, her türlü övgünün üstündedir. Belediye Başkanlığı olarak bütün meclis üyelerimize teşekkür ve takdirlerimizi sunarız” dedi.
“Liberal ekonomide kişilerin kurumlarına istedikleri isimleri koymasında yasal bir sakınca yoktur. Fakat levha vergilerini tespit etmekte yetkili olan Belediye, ‘Yabancı Kelimelerden Oluşan Levhalara’ taktir yetkisini kullanarak bu uygulamayı yapabilmektedir” diyen Kâmil Uğurlu, konuyu titizlikle uygulayacaklarını ve esnafımızdan bu konuda anlayış beklediklerini belirtti.