BBP ve MHP BİRLEŞECEK

BBP ve MHP BİRLEŞECEK
Genel Başkan Topçu, Ben Yalçın Topçu olarak Türk milliyetçilerinin bir araya gelmesi için her türlü fedakarlığı yaparım dedi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, milliyetçi partilerin birleşmesi konusunda MHP’den kendilerine net bir teklif ile gelindiğinde bunu parti yetkili organlarında değerlendireceklerini kaydetti. Genel Başkan Topçu, “Ben Yalçın Topçu olarak Türk milliyetçilerinin bir araya gelmesi için her türlü fedakarlığı yaparım” dedi.
 
14 YAŞINDAN BERİ ÜLKÜCÜYÜM
Yalçın Topçu devamla şöyle konuştu: “Ben 14 yaşından bu yana ülkücü kimlik ile yaşıyorum. Şu anda kurumsal bir yapının başındayım. Biz bir kadroyuz. Partimizin karar organlarındaki değerli kişiler de milliyetçi davanın cefasını yıllar boyu çekmiş,  Türk milliyetçilerinin birlik ve beraberlik içinde olmasının önemini bilen insanlardır.
 
BBP ‘BİRLEŞME’ İÇİN NET TEKLİFLERE SICAK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz salı günü grup toplantısında yaptığı birleşme çağrısının ardından Aydınlık Türkiye Partisi’ni ziyaret ederek “birleşme” mesajları vermesi, Büyük Birlik Partisi’nde de heyecan yarattı. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Yeniçağ’a verdiği demeçte, “net bir teklifle gelinmesi” halinde bunu değerlendireceklerini söyledi.
 
KURULLARIMIZ DEĞERLENDİRİR
Topçu, partilerinin adından kaynaklanan misyonun her zaman bilincinde olduklarını belirterek, “Ben Yalçın Topçu olarak Türk milliyetçilerinin bir araya gelmesi için her şeyi yaparım. Şu anda kurumsal bir yapının başındayım. Biz bir kadroyuz. Bize net bir teklif ile gelindiğinde bunu parti karar organlarında elbette değerlendiririz” dedi.
 
FEDAKARLIĞA HAZIRIM
Şu an da BBP’ye yönelik olarak birleşme yönünde bir adım atılmadığını ifade eden Topçu, “Şu anda net bir adım atılmış değil. Partimizin karar organlarındaki önemli kişiler de milliyetçi davanın geçmişten bu yana cefasını çekmiş insanlardır. Birleşme konusunda yapılacak çağrıları değerlendiririz. Yalçın Topçu olarak Türk milliyetçilerinin bir araya gelmesinde her türlü fedakârlığı yaparım” şeklinde konuştu.
 
GEÇMİŞİMİZ TERTEMİZ
BBP’nin Türkiye’nin içinden geçtiği süreç dikkate alındığında tertemiz bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Topçu şunları kaydetti: “BBP, Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte tertemiz bir geçmişe sahip 18 yıllık bir partidir. 1 milyon oyu var. Ben bu şartlarda yalnız başıma karar veremem. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu döneminde de birlik için bizim çabalarımız oldu. Bu nedenle misyonumuz gereği yapılan bütün çağrıları değerlendiririz.” (Yeniçağ)