BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm İslam Âlemi’nin ve vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutladı.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm İslam Âlemi’nin ve vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutladı.
Başkan Çalışkan’ın bayram mesajı şu şekilde:
“Mübarek Kurban Bayramınızı, en kalbi duygularımla tebrik ediyor; bayramın, ülkemizle birlikte tüm İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir. Bu bayramda da muhtaçların hanelerine, muhabbet ve sevinç taşımalıyız. Bu günler, aynı zamanda Hac ibadetinin ifa edildiği; dilleri, ırkları, tenleri, renkleri, kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, Arafat meydanında, dualar eşliğinde, müstesna bir kardeşlik manzarası sergilediği günlerdir. Hac ibadeti için mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizi tebrik ediyor, Haclarının ve kurbanlarının kabul olmasını diliyorum.
Ne yazık ki, bugün barış ve huzura hasret kalan İslam coğrafyasının sokaklarında kurban değil, Müslüman kanı akıyor. İslam dünyasının kadim şehirleri, dünün esenlik ve barış yurtları, bugün yaşanılması zor ve insanların terk ettiği beldeler haline gelmiş durumda. Bizler, tarih boyunca birbirimize verdiğimiz kıymetle; ortaya koyduğumuz birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla, sağduyunun aydınlığıyla sıkıntılı dönemleri hep birlikte aştık. İnşallah, bugün ve gelecekte de, aynı basireti, aynı iradeyi yine hep birlikte göstereceğiz.
Kurban Bayramının, bu güzel günlerin müjdecisi olmasını temenni ediyorum. Selâmlaşarak, kucaklaşarak, kurbanlarımızı paylaşarak, ikramda bulunarak bayram sevincini çoğaltmalıyız. Aile büyüklerimizin hayır dualarını alırken, gözlerimizin nuru, evrelerimizin neşesi olan çocuklarımızı sevindirirken, öksüzleri, yetimleri, garipleri de asla unutmayalım. Bu duygularla, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Rabbimden temenni ediyorum.”