BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN 1071 MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN 1071 MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI
BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN 1071 MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Malazgirt Zaferi'nin, Türklere Anadolu'nun kapılarını açmış olması nedeniyle özel bir yere sahip olduğunu belirterek: “İnanıyorum ki, aziz milletimiz, Malazgirt Zaferi'yle başlattığı medeniyet yürüyüşünü aynı azim ve kararlılıkla sürdürecek; birlik ve beraberliğimize, istikrar ve huzurumuza kast eden her türlü tehdidi bertaraf edecektir” dedi.
Malazgirt Zaferi’nin 946. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Malazgirt Zaferi'nin; aziz milletin kaderini değiştiren, tarihin akışına yeni bir yön tayin eden ve ortak hafızadan asla silinemeyecek olan bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bu kutlu zaferle birlikte Anadolu'nun kapıları ardına kadar milletimize açılmış, bu mukaddes topraklar öz vatanımız haline gelmiştir. Malazgirt Zaferi'yle birlikte Anadolu'da yeni bir anlayış hakim olmuş, asırlar boyunca devam edecek olan barış, kardeşlik ve hoşgörü medeniyetinin temelleri atılmıştır.
Bugün bizleri güçlü kılan, önümüze çıkan her zorlukla mücadele azmimizi artıran, farklılıklarımıza rağmen bir bütün olmamızı sağlayan kararlılık, 1071’de sergilenen ve o güne hakim olan şuurun bugüne yansımasıdır. Aziz milletimiz asırlar sonra aynı azim ve kararlılıkla vatan topraklarına sahip çıkmakta, art niyetli tüm girişimlere birlik ve beraberlik içinde karşı koymakta, gelecek nesillere daha gelişmiş ve aydınlık yarınlar bırakmak için çalışmayı sürdürmektedir.
1071'de Malazgirt'te kazanılan büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olmuş, Türk milleti bu topraklarda nice şanlı zaferlere ulaşarak, tarihin akışına yön vermiştir. Aziz milletimiz, bunun en güzel örneğini son olarak 15 Temmuz hain darbe girişimi ile tüm dünyaya göstermiş, aynı şuur ve kararlılıkla vatanına sahip çıkmıştır.
İnanıyorum ki köklü geçmişimizden ilham alarak kurulan Cumhuriyetimiz, Malazgirt Zaferi'nin kazanılmasında ortaya konan ideal ve ruha bağlı kaldıkça, adaletten ayrılmadıkça, barışı, hoşgörüyü yücelttikçe ve bir bütün oldukça ilelebet devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, kutlu zafere önderlik eden büyük kumandan Sultan Alparslan'ı ve bu ülke için can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımlar selamlıyorum.”