BAYRAMA HASRET İSLAM VE İNSANLIK ALEMİ

BAYRAMA HASRET İSLAM VE İNSANLIK ALEMİ
BAYRAMA HASRET İSLAM VE İNSANLIK ALEMİ
Ramazan; Kuran’ın indirilmeye başlandığı aydır. Müslümanların ruh, beden, akıl, nefis terbiyesi..vb. olarak fert ve toplumsal bir eğitimden geçtiğimiz çok yönlü bir ibadettir.İnşallah kazandığımız güzel haslet ve alışkanlıklar hayatımız boyunca devam eder. Böylece arınmışlığımızın bir anlamı ve kalıcılığı sağlanır.
Oruç; zengin varlıklı insanların, aç ve muhtaçları en iyi şekilde anlayacakları bir ibadettir.
Bu gün 2 milyara yaklaşan nüfusuyla İslam dünyasındaki gelir dağılımı adaletsizliği ve uçurumu dikkat çekicidir. Günümüzde maalesef pek az İslam ülkesi huzur, barış rahat ve emniyettedir…
Bugün şirk düzenini ( emperyalizm ) yıkmak, İslam coğrafyasını işgal, isyan, iç savaş, kan ve gözyaşına boğan, iliklerine kadar sömüren emperyalizmin pençesinden kurtarmak; en önemli ibadet olarak görülmelidir.
İslam; yeryüzünde kâinatta huzur, barış, hak, adalet hüküm sürsün ve Allah’ın koyduğu denge korunsun diye gönderilen bir dindir.
İslam’a inananlar bile dinin öngördüğü, hedeflediği ve emrettiği bir dünya düzenini kuracak birikime ve ideale sahip değiller. Kendileri cehalet, zulüm ve her türlü geri kalmışlık içindeyken; insanlığı nasıl kurtulacaklar?
Allah yarattığı her canlıya fazlasıyla yetecek miktarda rızık verdiği halde açlıktan, susuzluktan ölmek de ne demek?
Kur’an işte insanlığı ve diğer canlıları aç-susuz bırakan emperyalizm(=şirk-müşrik) düzeninin yıkılması için gönderildi. Ama Kur’an; şirk çarkına payanda ve perde yapılmak isteniyor…
İslam dini; hiçbir şekilde yardımla ayakta duran bir fert ve toplum öngörmemiştir!
Yardıma muhtaç olmadan hayatını idame ettiren fert ve toplum hedeflemiştir. Elbette sadaka, yardım, zekât vb. yükümlülüğümüzü yerine getireceğiz. Kur’an’ın nihai hedeflerinden biri; fakirliği ve her türlü zulmü tümüyle ortadan kaldırarak insanı sadece Allaha kulluk yaparak bütünüyle özgürlüğüne kavuşturmaktır.
7 milyar insanlık âlemi bir avuç kanlı emperyalistin; doymak nedir bilmeyen hırs ve bitmeyen kini yüzünden perişan haldedir. İnsanlık gerçek bayrama daha ne kadar hasret kalacaktır?
Bayram geldi ama her ocağa, her şehir ve ülkeye aynı mı geldi? Doğup büyüdüğü şehirlerde kaç senedir bayramlaşamayan, göç, sürgün, mülteci, sığınmacı olarak gurbet ellerde çaresiz durumdaki yüz milyonu geçen Müslüman din kardeşlerimiz bayram mı kutluyorlar?
Haçlı siyon emperyalizminin kanlı planları sebebiyle; ülkemize ve şehrimize gelen sığınmacı misafirlerimize de bakıp ibret alalım! Vatansızlık ne demek? Kapımız, gönlümüz herkese açık Türk milleti hiçbir zaman mazlumu sahipsiz bırakmadı.
Allah korusun bir gün bizde o durumda düşersek bize kim sahip çıkacak? Türk Milleti kime sığınacak?
Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşamak için dini ve milli bayramlarımız bizi birbirimize bağlayan en önemli değerlerimizdir.
Allah devletimize, vatanımıza, birliğimize ve dirliğimize zeval verdirtmesin.
Başta şehit ve gazi ailelerimizin olmak üzere Türk milleti ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.
Bayramın şehrimiz, ülkemiz, İslam dünyası ve insanlık için huzur, barış, kardeşlik ve nice hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan dilerim.