Ayrancı’dan Afrin şehitleri için kampanya

Ayrancı’dan Afrin şehitleri için kampanya
Operasyon kapsamında şehit düşen kahramanların aileleri için yurdun bazı bölgelerinde başlatılan yardım kampanyalarına Karaman’ın Ayrancı ilçesi duyarsız kalmadı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sınır güvenliği nedeniyle başlatılan Afrin merkezli Zeytin Dalı operasyonu 45 günü geride bıraktı.

Operasyon kapsamında şehit düşen kahramanların aileleri için yurdun bazı bölgelerinde başlatılan yardım kampanyalarına Karaman’ın Ayrancı ilçesi duyarsız kalmadı. Ayrancı Kaymakamlığı ve Ayrancı Belediyesi’nin ortaklaşa başlattığı kampanya, operasyon kapsamında şehit olanların ailelerini kapsıyor. Konuyla ilgili Ayrancı ilçesinde yapılan toplantıya; Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan, belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, il genel meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıya dair bilgi paylaşan belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, ‘’Şehit ailelerimizin yanlarında olduğumuzun bilinmesi ve Anadolu insanının şehidine verdiği kıymetin daha net gözükmesi adına güzel bir çalışmayı başlattık’’ dedi. Büyükkarcı konuşmasında; ‘’Devletimiz gerek Zeytin Dalı operasyonunda, gerekse diğer bölgelerde şehit düşmüş Mehmetçiğimizin ailelerine gereken desteği elbette veriyor. Hiçbir şeye muhtaç etmeyecek şekilde gerekli tedbirleri de mutlaka alıyor ancak, bizim burada yapmayı planladığımız şehitlerimizin emanetlerine psikolojik olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve onların ebediyen gönlümüzde olduklarının bilinmesini sağlamak.

Bugün itibariyle başlattığımız yardım kampanyası kapsamında nakdi yardımda bulunacak hemşerilerimiz için Ziraat Bankası’nda bir hesap oluşturuldu. Ayrıca köylerden gelen talepler üzerine küçükbaş hayvan vermek istediğini belirten vatandaşlarımızın da yardımlarını alacağız. Bu küçükbaş hayvanlar Karaman Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından paraya dönüştürülecek ve aynı hesaba karşılığı yatırılacak. 18 Mart’a kadar devam edecek olan kampanya ya tüm hemşerilerimizin destek vereceğinden şüphemiz yok. Nakdi olarak hesaba yatırılan yardımlar haricinde, elden verilmek istenen yardımlar makbuz karşılığında teslim alınacak olup, tek bir hesapta biriktirilerek şehit ailelerimize ulaştırılacaktır’’ sözlerine yer verdi.

Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında şehit olan Mehmetçiklerin ailelerine ulaştırılacak bu kampanyaya destekte bulunacak vatandaşlar için Ayrancı Ziraat Bankası’nda açılan hesabın iban numarası şöyledir:

TR16 0001 0013 4328 5826 1650 70