Ayrancı’da Şehit ve Gazi Aileleri Pikniği

Ayrancı’da Şehit ve Gazi Aileleri Pikniği
Karaman’ın Ayrancı ilçesi 20 bin kişinin katıldığı Hıdırellez Şenliği ve ilçe halkının neredeyse tamamına yakınının katıldığı Ramazan Ayı’ndaki iftar sonrasının ardından yine büyük bir etkinliğe hazırlanıyor.
Şehit ve gazi ailelerini ağırlayacak olan ilçede çalışmalar başladı. Program hakkında yazılı açıklama yapan Ayrancı Belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı ‘’Bir emanet, bir baştacı olarak gördüğümüz değerli şehit ailelerini ve gazilerimizi ilçemizde ağırlayacak olmaktan son derece mutluyuz’’ dedi. Başkan Büyükkarcı açıklamasında;
‘’Vatan için savaşmaktan, mücadele etmekten, canını vermekten kaçınmamış aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin aileleri bizlere kutsal birer emanettir. Bizler o emanetlerle sabrı birlikte çekmek, acıyı birlikte bölüşmek ve yerine göre sefayı birlikte sürmekle yükümlüyüz. Yalnız olmadıklarını, bir evlat, bir kardeş ve bir hizmetkâr olduğumuzu hissettirmemiz gerekir. Bu vesileyle 09.07.2017 Pazar günü saat 10.30’da Ayrancı ilçemizin baraj mevkiinde Şehit aileleri ve gazilerimizin katılımıyla kucaklaşma, hasret giderme ve birlik olma adına piknik düzenleyeceğiz. Ayrancı Kaymakamlığı, Ayrancı Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz pikniğe tüm vatandaşlarımız davetlidir’’ sözlerine yer verdi.