Ayhan Şancı Karaman Belediyesinin çalışmadığını iddia etti.

Ayhan Şancı Karaman Belediyesinin çalışmadığını iddia etti.
Karaman Belediyesinin AK Partili meclis üyesi Ayhan Şancı, Karaman Belediyesinin çalışmadığını iddia etti.
Karaman Belediyesinin AK Partili meclis üyesi ve Parti camiasının sevilen isimlerinden Ayhan Şancı, Karaman Belediyesinin çalışmadığını iddia etmesi vatandaşlar arasında alay konusu olurken, Vatandaşlar “Yağmur suyu boruları çarşı merkezinde olmadığı için Ayhan bey görmüyor, çarşı merkezinde münasip bir yere koyalım ki Ayhan bey Savaş Kalaycı’nın nasıl çalıştığını görsün o zaman” diyerek tepki gösterdiler.
 
Göreve geldiği günden bu güne gece gündüz çalışan Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, halkın büyük ilgisini görürken AK Partili Meclis üyesi Ayhan Şancı, Belediyenin yatırım yapmadığını ve 15 ayda hiçbir proje hazırlamadığını iddia etti.
 
Ayhan Şancı, AK Parti olarak Başkana destek vereceklerini iddia etti ama oysaki Savaş Kalaycı’nın hastane yoluna yapmak istediği parka engel olmaya çalışmışlar ve kaçak yapı var iddialarında bulunmuşlardı. Böylelikle AK Partililer Savaş Kalaycı’ya her defasında destek değil köstek olmaya çalışıyorlar tepkisiyle karşı karşıya kalıyorlar.
 
Ayhan Şancı Belediyenin 15 ayda hiçbir şey yapmadığını iddia etse de Karaman Belediyesi imkânsızlıklar içerisinde kendi imkânlarıyla üreten bir belediye haline geldi.
 
Yıllarca hiçbir üretim yapmayan Belediyenin şirketi ONGUN A.Ş. 15 ayda adeta 15 kat büyüdü. Hemen hemen her alanda yatırımlar yapan ONGUN A.Ş. Yaklaşık 250 kişiye istihdam kapısı açtı ve her geçen gün daha da büyüyen ONGUN A.Ş. Karaman’ın parasını dışarıya değil aksine dışarıda ki parayı Karaman ekonomisine sağlar hale geldi.
 
Karaman’da zaman zaman yağan sağnak yağmurlar neticesinde şehir merkezinde su birikintileri meydana geliyor ve bazı evleri su basıyordu. Bu sorunu çözmek için Kolları sıvayan Savaş Kalaycı, Yağmur suyu hattını 1,5 metre genişliğinde ki borularla 4,5 km uzattı. Böylelikle ileride yağacak yağmurlar şehir merkezinde birikmeden çavuş gölü mevkisi denilen alana akacak.
 
Bununla da kalmayan Savaş Kalaycı, Belediyenin kendi imkânlarıyla Üniversite bölgesinden Ereğli yolu üzerinde ki bağlantı noktasına kanalizasyon borusu döşedi böylelikle yeni yapılacak olan toki evlerinin hiçbir kanalizasyon sorunu kalmaması planlanıyor.
 
Kenar mahalleler başta olmak üzere yaklaşık 20 mahallenin asfalt sorununu çözen Savaş Kalaycı yılsonuna kadar bütün mahallelerde asfaltın bitmesini planlıyor.
 
Bu çalışmaların yanı sıra 15 yeni iş makinesi ve araç alan Karaman Belediyesi böylelikle her hangi bir mahallede meydana gelecek olan sorunu aynı gün çözmeyi hedefliyor. AK Partili Ayhan Şancı’nın Karaman Belediyesinin 2019/2020 bütçesinden yatırımlara ayırılan 70 Milyon TL lik kısmının 3/ 2’si nin imha edildiğini söylemesi ise çarpıtma olarak algılandı.
 
Oysaki Ayhan Şancı’nın bahsettiği 70 milyon TL diye bir para orta da yok. Olmayan bir paranın nasıl imha edildiği ise merak konusu oldu. Ayhan Şancı’nın iddia ettiği 70 Milyon hedeflenen bir rakam.
 
Ayhan Şancı’nın AK Parti olarak destek vereceğiz sözü samimi bulunmazken, İş-Kur’un eleman vermemesini AK Parti yüzünden olduğu kamuoyunda konuşulmuştu.