Atatürkün Sevdiği Şarkıların Notaları Mersinden Yükseldi

Atatürkün Sevdiği Şarkıların Notaları Mersinden Yükseldi
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümü münasebetiyle ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ etkinliği düzenledi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği programa Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Devran Kutlugün, KKTC Baş Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen program ‘Son Balo’ adlı sinevizyon gösterimi ile başladı. Gösterim esnasında gözyaşlarına hakim olamayan vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Birçok vatandaş da programı ayakta izlerken, Efe Türküsü, Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler, Bülbülüm Altın Kafeste, İzmir’in Kavakları, Değirmene Un Yolladım, Şahane Gözler Şahane, Yanık Ömer ve daha birçok şarkıya alkışlarla eşlik etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ve koro sanatçıları tarafından seslendirilen birbirinden eşsiz şarkılar dinleyenleri adeta mest etti. Selanik Türküsü, Atabarı, Sendeki Kaşlar ve daha birçok şarkının seslendirildiği programda Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği halk oyunlarından olan zeybek gösterisi ise vatandaşlar tarafından coşku ile dakikalarca alkışlandı.

Gecenin sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı şeflerine Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç ve Vali Yardımcısı Süleyman Deniz tarafından çiçek takdim edildi.