Atatürk Anıtına Çelenk Konulmasıyla Devam Eden Kutlamalarda İki Açılış Gerçekleştirildi

Atatürk Anıtına Çelenk Konulmasıyla Devam Eden Kutlamalarda İki Açılış Gerçekleştirildi
10-13 Mayıs tarihleri arasında görkemli bir şekilde kutlanan 735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri sürüyor.

 Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 735. Yıl Türk Dil Bayramı kutlamaları, çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Türk Dil Bayramının son günü kutlamaları Atatürk Anıtıʹna çelenk konulmasıyla başladı. Törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, protokol üyeleri, Makedonyaʹdan gelen heyet, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşıʹnın okunmasının ardından Atatürk Anıtıʹna çelenk konuldu.


YUNUS EMRE HOŞGÖRÜ SOFRASINDAN YEMEK DAĞITILDI
735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri Yunus Emre Cami avlusunda açılan Yunus Emre Hoşgörü Sofrasının açılışıyla sürdü. Açılış Karaman Müftüsü Nuri Değirmenciʹnin dua okumasıyla başladı. Okunan duanın ardından alana gelen vatandaşlara ve katılımcılara yemek dağıtıldı. Vali Kahraman, Belediye Başkanı Uğurlu ve Milletvekili Akgün, kurulan sofraları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti.
EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI
Görkemli bir şekilde kutlanan 735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkçe Parkıʹna kurulan El Sanatları Sergisi de açıldı. Açılışa Karaman Valisi Süleyman Kahraman, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Mehter Takımının gösterileriyle renk kattığı açılışın ardından protokol üyeleri, el sanatları standlarını gezdi. Vali Kahraman başta olmak üzere bazı protokol üyeleri topaç çevirip, sapanla oynadı.
Ermenekʹe Bağlı Balkusan köyündeki Karamanoğlu Mehmet Beyʹi anma töreni ile devam edecek olan etkinlikler, Türkçeʹnin konuşulacağı oturum, Anadolu Ateşi Grubu gösterisi ve Rafet El Romanʹnın Konseriyle sona erecek.