Atanan Hakim Ve Savcılar İçin Veda Yemeği Düzenlendi.

Atanan Hakim Ve Savcılar İçin Veda Yemeği Düzenlendi.
Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan YILMAZ, Hakim ve Savcılar için veda yemeği düzenlendi.

Karaman Adliyesinde görev yapmakta iken değişik illere atamaları yapılan Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan YILMAZ, Cumhuriyet Savcısı Mevlüt UÇAR, Cumhuriyet Savcısı Ali Rıza PARLADICI, Cumhuriyet Savcısı Mücahit YILDIRIM, Karaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Onur SOMUNCU, Karaman Hâkimi Serpil POLAT, Karaman Hâkim Faruk MERTOL, Karaman Hâkimi Esma BAŞÇI YILDIRIM, Karaman Hâkimi Esra YEŞİLYURT, Kâraman Hakimi Nur Bilge CEVAHİR, Karaman Hakimi Ali KARGÜLLE ve Karaman Hâkimi Zübeyde ŞENOZAN YAŞAR için Polisevinde Veda Yemeği düzenlendi.

Düzenlenen veda yemeğine Vali Fahri MERAL ve eşi hanımefendi Zehra MERAL, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet AKGÜL, Baro Başkanı Av. Oktay YILMAZ, İl Emniyet Müdürü Fikret BAYRAKTAR, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail ŞAHİN, Hakim ve Savcılar, Avukatlar, Kamu Kurum Müdürleri ve adliye personeli katıldı. 

Tayinleri çıkan hakim ve Cumhuriyet Savcılarına Karaman Adliyesinde yaptıkları hizmetlerinin anısına plaket ve hediye takdiminden sonra; Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman TEZCAN, tayinleri çıkan Cumhuriyet Başsavcısı, Hakim ve Cumhuriyet Savcılarına yeni görev yerlerinde başarılar dileyerek, davetlilere katılımları için teşekkür etti. 

Vali Fahri MERAL, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesine atanması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan YILMAZ, Hakim ve Cumhuriyet Savcılarına Karaman’da yaptıkları süre zarfında kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde yapmış oldukları başarılı çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek, yeni görev yerlerinde huzurlu ve başarılı çalışmalar diledi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan YILMAZ yaptığı konuşmada ;

Sayın Valim, çok değerli misafirler, hanımefendiler, beyefendiler saygıdeğer basın mensupları; öncelikle sizlere teşriflerinizden dolayı hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum.

Şöyle bir baktığımız zaman hayatta bir gerçekliktir veda, eşe veda çocuğa veda anne babaya veda dosta veda. Ama unutmayın ki Dostun az olduğu yerde dosta etmek zordur veda.   

Mekanlar han bizler kervanız, bu mekanlarda daha nice kervanlar konaklayacak bizim gibi kervanlarda Allah ömür verdiği sürece daha nice hanlarda konaklayacaktır.

  Yahya kemal’in 

Artık demir almak günü gelmişse zamandan,

Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan. 

Dizelerinde olduğu gibi bir gemi, bizim deyişimizle bir kervan daha bu handan bu limandan ayrılmaktadır.

Üstat Necip Fazıl’ın

Söylenmedik sözlerin hasreti dudağımda

Ölecekmiyim tamda söyleyecek çağımda

dediği gibi,  bir gece ansızın Osmaniyeden başlayan yolculuğum bu seferde Diyarbakır illerine doğru yol almaya başlamıştır. Acıyı üzüntüyü sıkıntıyı yaşadığım, ama benim için daha önemli olan neşeyi sevinci paylaştığım, bulunmaktan mutlu olduğum bir şehri terk ediyorum.   Geldiğim için küsmedim, kırılmadım güzelliklerini görmeye çalıştığım bir şehirdi Karaman. Çünkü Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer... Nehirse asla durmaz  derler ya ben de mutlu olmayı başka zamana bırakmamaya çalıştım,burada mutluluğu seçtim

Memleketim bildim, ari görmedim . insanlarını anam, babam kardeşim, amcam, dayım halam teyzem bildim. Bulunduğum makamında bana bu insanlara hizmet için verildiğine inandım. Yaratılmışı severim yaratandan ötürü düsturunu benimsemiş, halka hizmetin hakka hizmet olduğuna inanan birisi olarak devletin hangi makam ve mevkisinde bulunursak bulunalım yegane görevimizin insanlara hizmet olduğu gerçeğini unutmamaya çalıştım. Çalıştığımız sürenin kısa olması belki bazı şeyleri yapmamıza yaşamamıza engel oldu ama var olan süreyi en iyi şekilde kullanmaya çalıştık.

Bilin ki zalim ve acımasız hayatın sadece hasret çeken insanlarıyız…

Hayat merdivenlerini çıkarken, insanlara iyi davranalım. Çünkü inerken yolda yine  aynı insanlara rastlayacağız.

 

Değerli misafirler

Acıların umutlarınızı  yok ettiği anda, umutları yeşertecek bir sevgiye ,dostluğa ihtiyaç duyarsanız biliniz ki ben ordayım

 

Hüzünler  paylaşıldıkça küçülür, sevinçler da paylaşıldıkça büyürmüş,

hüzünlerinizi paylaşacağım küçülsün diye, sevinçlerinizi paylaşacağım büyüsün diye

 

Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız. Gülün dikeni var diye üzülmez dikenin ne hoş gülü var diye seviniriz

Veda ağızların sustuğu gönüllerin konuştuğu giden ve kalanın burukluk yaşadığı bir andır. Ama yaşadığımız dünyanın da yaptığımız görevlerinde vazgeçilmez bir gerçeğidir.

Gerçeğin hayalden en bariz farkı uzağa atarsın yakına düşer

Öyle günler öyle simalar var ki unutmak istersin aklına düşer.

Misali uzağa attıkça yakınıma düşecek unutmak istedikçe aklıma düşecek siz değerli dostlarıma

Dostluk ağlamaksa, yüreğindeki acıyı paylaşmaksa, üzüldüğünde sıcak bir kucaksa ve dostluk için ateşe atılmaksa, dünya durana, can bedenden çıkana dek benim dostum arkadaşlarımsınız diyorum

Değerli misafirler;

Dün Rüya, Yarin Hayaldir, Rüyayı Mutlu, Hayatı Umutlu Yapan Bu gündür. Ağlamayı Bilin, Gülmeyi Unutmayın, Sevmeyi Bilin, Sevilmeden Yapmayın, Bizi Hatırlayın Demiyoruz Ama Unutmayın

Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım. ! Bu bağlamda bu şehirde, çalışmaktan onur ve gurur duyduğum bu adliyede doğru olduğuna inandığım bir çok icraata imza attım bunun için mesai arkadaşlarımla birlikte çok çalıştım. Yargıya güven unsurunun tesisi için çabaladım gayret ettim. Tecrübelerimi paylaştım.

Hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmayan insandır. Ve hayatta en büyük hata, kendini hatasız sanmaktır ilkesini benimsedim. bütün bu yaptıklarım ve yapmaya çalıştıklarım içerisinde bir çok hata da yapmışımdır. Ben özellikle kişisel olarak kalbini kırdığım üzdüğüm tüm arkadaşlarımdan özür diliyorum haklarını helal etsinler eğer benim zerrei miktar bir hakkım var ise anamdan emdiğim süt gibi helal olsun

 

Değerli hakim savcı meslektaşlarım burada her biriniz ayrı övgüyü hak ediyorsunuz  güç koşullara rağmen Adaletin terazisine dokundurtmadınız. En önemlisi benim ki bir adamın kahrını çektiniz  , burada öncelikle benim gibi tayini çıkan hakim ve savcı meslektaşlarıma yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını temenni ediyor başarılar diliyorum. sizlerinde bahtı ve yolu açık olsun diyorum.

Yaşadığımız 15 temmuz süreci ve ülkeyi karanlığa  doğru götürmeye çalışan şer odaklarına karşı hukukun temel ilkelerinden ayrılmadan mücadele eden yargı camiasının bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum.

 

 

Bu  Şer odakları  kendilerince her şeyi hesap etmişlerdi,

Ama, gökten inen kararı unutmuşlardı, geceyi onaran  mimarı unutmuşlardı. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için al bayrağın semalarda dalgalanması,  minarelerden ezan seslerinin susmaması  için gözünü kırpmadan şahadete yürüyecek vatan evlatlarını unutmuşlardı. Burada şunu gururla söyleyebileceğimi zannediyorum ; bu sıkıntılı süreçte özellikle FETÖ ile ve suç örgütleri ile mücadelede Zalime merhamet mazluma zulümdür dedik, ama bir yandan da bizler mağdur ve mazlumlar yaratmamalıyız dedik, halka hizmet hakka hizmettir düsturu ile hareket ettik  

Tıpkı üstad Mehmet Akifin

 Zulmü alkışlayamam,

 Zalimi asla sevemem 

Gelenin keyfi için 

Geçmişe kalkıp sövemem. 

Dizelerinde olduğu gibi  zulmün karşısında mazlumun yanında olduk.  

 

Çalıştığımız süreler  içerisinde elbette şer  ve fitne odakları her türlü dedikoduyu ürettiler ama yargı kararları ile konuşur diyerek sustuk. Susmamızı yanlış anlayanlar bilsinler ki her sözlerine verecek bir cevabımız mutlaka vardır. Ama hem lafa hem söyleyene baktık. Laf laf mı diye adam adam mı diye.  Bu minvalde Konuşanlara kibarca saygınlığınız kadar konuşun desek çoğunun ömür boyu susacağını  gayet iyi biliyoruz.

Bu süreçte yargıyı her türlü siyasetin dışında bırakmaya özen gösterdik. Hakkı ve adaleti üstün tuttuk.  

Bu dönemde  kim var diye sorulduğunda etrafına bakmadan ben varım diye ortaya çıkan ülkesi ve milleti içen hak ve adalet dağıtan adil ve etkin bir yargı için gecesini gündüzüne katan 

 Asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek

 işte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek 

dizelerindeki

 Asım’ın nesli olarak gördüğüm değerli meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Değerli misafirler

Bu ülke bizim bu vatan bizim bu bayrak bizim minarelerden yankılanan ezan ve selalar bizim. Bunu korumak ve kollamak uğrunda canlarını feda eden şehidler bizim.

Biz millet olarak şunu çok iyi biliyoruz ki;

Sahipsiz vatanın batması haktır, 

Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.

 

Atiyi karanlık görerek azmi bırakmak,  

Alçak bir ölüm varsa, eminim, budur ancak.

Dizelerinde olduğu gibi biz geleceğe umutla bakmaya devam ediyoruz.

 

Allah’ şükürler olsun ki 

Dün söz verip bu gün o sözünden cayanlardan  

Döneklik yaptığı için utanmayanlardan   

Cepheden kaçtığı için arlanmayanlardan

Düştüğü durumdan darlanmayanlardan

Aklını başına alıp hala yalvarmayanlardan olmadık 

Bize inanan hiç kimseyi yolda bırakmadık.

Bu arada   birlikte çalıştığım Karaman bürokrasisinin Başta sayın Valimiz olmak üzere çok değerli temsilcisi ve çalışanlarına, Yürüttüğümüz hizmet gereği daima birlikte olduğumuz İl emniyet müdürlüğü ve İl jandarma komutanlığının özverili tüm amir ve personeline şahsıma ve Adliyemize katkılarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum

 Çok değerli  Karaman barosu,Adliye baro uyumunun en güzel örneğini veren değerli meslektaşlarım.sizlerden sevgi gördüm saygı gördüm hıyaneti hiç tatmadım. sivil toplum kuruluşlarının en büyük hatası olan her hangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmaktan uzak hukukun üstünlüğü için çaba gösteren bağımsız ve tarafsız yargıyı hedef edinen çabalarınızı takdirle karşıladım.her zaman yanınızda olduk her zaman yanımızda oldunuz.  Baro başkanımızın şahsında tüm avukat meslektaşlarımı sevgiyle saygıyla anıyorum,şahsıma ve adliyemize katkı ve desteklerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum.

  Adliyeciliğin bütün kahrını çeken gece demeden gündüz demeden çalışan Karaman  adliyesinin    olmazsa olmazı, cefekar mensupları…. sizleri de  unutmadım unutmayacağım. Hepiniz ayrı bir değersiniz sizlerin de her şey gönlünüzce olsun diyorum.

Değerli dostlarım gece gizemiyle, gül dikeniyle, dost derdiyle güzeldir.

Diyor sözlerimi büyük şairin şu dizeleri ile bitirmek istiyorum

Hatıra küpü, devril, sen de ey hayal, gömül! 

Sonu gelmez visalin gayrından vazgeç, gönül! 

O visal, can sendeyken canını etmek feda; 

Elveda toprak, güneş, anne ve yâr elveda!

 

Elveda Karaman elveda dostlarım elveda hatıralarım elveda elveda

Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan YILMAZ 03 Eylül 2018 yılından buya İlimizde görev yapıyordu.

Karaman Adliyesinde görev yapmakta iken atamaları yapılan Cumhuriyet Başsavcısı ve Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının yeni görev yerleri ise şöyle;

Ali İrfan YILMAZ Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi C.Başsavcılığı

Mevlüt UÇAR Elazığ C.Savcılığı

Ali Rıza PARLADICI Van C.Savcılığı

Mücahit YILDIRIM Kahramanmaraş C.Savcılığı

Ahmet Onur SOMUNCU Konya Hâkimliği

Serpil POLAT Kayseri Hâkimliği

Faruk MERTOL Kocaeli Hâkimliği

Esma BAŞCI YILDIRIM Kahramanmaraş Hâkimliği

Esra YEŞİLYURT Kırşehir Hâkimliği

Nur Bilge CEVAHİR Ankara Hâkimliği

Ali KARAGÜLLE Trabzon Hâkimliği

Zübeyde ŞENOZAN YAŞAR Şanlıurfa Hâkimliği