Asyalı dediler Fenerʹi almadılar

Asyalı dediler Fenerʹi almadılar
Avrupanın en popüler 50 takımı klasmanına Fenerbahçenin de girmesi gerekiyordu. Ancak İsviçreliler, Şükrü Saracoğlu Stadı Asyada diyerek Sarı Kanaryayı klasman dışında tuttu.

İsviçreliler, Avrupa’nın maç başına en çok seyirciye oynayan takımı konusunda bir çalışma yaptı. Julien Mouquin imzalı araştırmaya göre 2007-2008 sezonunda dünyanın en zengin takımı, Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve Premier Lig şampiyonu unvanlarının sahibi Manchester United, Old Trafford’da oynadığı 19 lig maçında tribünlere ortalama 75 bin 691 taraftar çekerek Avrupa kıtasının en popüler takımı unvanına da sahip oldu. Kırmızı Şeytanları Borussia Dortmund (72 bin 567), Real Madrid (72 bin 121) ve Bayern Münih (69 bin) takip etti.

F.BAHÇE AVRUPALI DEĞİL

Buraya kadar her şey normal. Anormallik Julien Mouquin’in “www.cartonrouge.ch” internet sitesinde Türk düşmanlığını itiraf ettiği şu sözlerle dışa vuruldu: “Aslında ortalama 30 bin taraftara oynayan Fenerbahçe’nin de Avrupa’nın en popüler 50 takımı arasına girmesi gerekiyor.

Ancak Şükrü Saracoğlu Stadı, Boğaz’ın Asya yakasında olduğu için Fenerbahçe listeye alınmadı. Çünkü ben Avrupa klasmanı yaptım”. Buram buram Türk düşmanlığı kokan bu ifadeye göre Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynamasına rağmen bir Avrupa takımı değil. Julien Mouquin’in aynı mantığına göre, Beşiktaş ve Galatasaray doğrudan Avrupalı.