Aşk Engel Tanımadı, Zihin Engelli Çift Dünya Evine Girdi

Aşk Engel Tanımadı, Zihin Engelli Çift Dünya Evine Girdi
Mersin Mut ilçesinde, orta düzey zihin engelleri bulunan Ramazan Güleş (28) ile Tuğba Avcı (24), dünya evine girdi.

Mut Ak Ali Küçük Özel Eğitim Uygulama Merkezinden mezun olan Tuğba Avcı, mezun olduğu okulun düzenlediği bir etkinlikte kendisi gibi zihin engeli olan Ramazan Güleş ile tanıştıktan sonra bir süre görüşen çift, ailelerine evlenmek istediklerini söylediler. Aileler ise çocuklarının zihinsel engelli olmaları nedeniyle evliliğin getirdiği sorumluluğu yerine getiremeyecekleri düşüncesiyle evlenmelerine ilk başta sıcak bakmadı.

Çiftlerin ısrar etmesi üzerine Tuğba Avcı’nın gelinin annesi Hediye Avcı’nın girişimleriyle Mut Devlet Hastanesinden çiftlerin evlenmesinde sorun olmadığına dair rapor alındı. Rapordan sonra razı olan ailelerin de iznini alan çift, nikah ve düğün hazırlıklarına başladı. Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen törende, çiftin nikahını Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz kıydı.

Nikahtan sonra Damat Güleş, yaptığı açıklamada, “Engellerinin mutluluklarına engel olamadığını belirterek, eşimi bir yıl önce tanıdım. O da benim gibi engelli. Bugün benim en mutlu günüm. Sevgi olduğu zaman tüm engeller ortadan kalkıyor. Bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah bu mutluluğu herkese yaşatsın, inşallah mutlu bir yuvamız olacak. Çok mutluyum ve heyecanlıyım" dedi.