Arınç: Varsa bir babayiğit darbeyi aklından geçirsin

Arınç: Varsa bir babayiğit darbeyi aklından geçirsin
Arınç, "Varsa bir babayiğit; darbe yapmayı aklından geçirsin bakalım" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,"Bundan sonra varsa bir babayiğit; darbe yapmayı aklından geçirsin bakalım. Varsa aklını kaçırmış 3-5 kişi, hala cuntacılık yapsın bakalım. Geçti o günler. Bundan sonra demokrasi var. Bundan sonra halk iradesi, millet iradesi var. Bundan sonra sandık var, seçim var" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Gemlik İlçe Kongresiʹnde yaptığı konuşmada, uzun yıllardır devam eden hizmetlerin sonuç verdiğini ifade ederek, bugün sağlık hizmetlerinde çok iyi bir noktada olduklarını ve vatandaşların memnun olduğunu söyledi.
İki gündür üst üste okullar açtığını, dün de Öğretmenler Günü olduğunu dile getiren Arınç, "Hem Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmenimize hem de hepimizin öğretmenlerine Allahʹın rahmetine kavuşmuşlarsa rahmet diliyorum. Hayattaysalar da sağlık ve uzun ömür diliyorum. Öğretmenler bizim annelerimiz, babalarımız gibidir"diye konuştu.

"Şu Avrupaʹdaki ülkelerin haline bakın"

Arınç, barajlar, göletler, yollar, sulama kanalları, hidroelektrik ve termik santraller yaptıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Çünkü, Türkiyeʹnin enerjiye ihtiyacı var. Dışarıdan almayacağız, kendi kendimize yatacak hale gelmemiz gerekiyor. Gümrük ve ticaretten tutunuz, sağlığa kadar, ekonomiden tutun Merkez Bankasına kadar, her tarafta süratli bir gelişmeye tüm Türkiye şahit oluyor. Türkiyeʹnin büyüme hızı bizim dönemimizde yüzde 10ʹun altında kalmadı. Şu Avrupaʹdaki ülkelerin haline bakınız. Beş parasız kaldılar.
Borçlarını döndüremez hale geldiler. Yunanistanʹdan haberiniz var mı? İspanyaʹyı, Portekizʹi duyuyor musunuz? İrlandaʹnın İzlandaʹnın ne hale geldiğini biliyor musunuz? Yunanistanʹda, İtalyaʹda, İzlandaʹda, İspanyaʹda hükümet gitti. Sebebini biliyor musunuz? Trilyon dolarlık borçları var, hazineleri iflas etti. İki senedir kamu görevlilerine maaş ödeyemez hale geldiler. İşçiler, sendikalarına eksi 20ʹye imza attırıyorlar. Ne derdi eskiler; ʹHalep oradaysa arşın buradaʹ.

Yunanistan oradaysa Türkiye burada...

" Türkiyeʹnin ihracatının, milli gelirinin arttığını, Türk parasının değer kazandığını, enflasyonun en düşük rakamlarda olduğunu, işsizliğin azaldığını vurgulayan Arınç, "Avrupaʹda işsizlik yükseliyor. Avro bölgesinde 17 tane ülke var; hepsi birbirine bakıp, ʹne zaman batacağızʹ diye endişe içindeler. Türkiye hamdolsun, güçlü bütçesiyle finans yönetimiyle akıllı hükümet idaresiyle bugün çok şükür çok büyük başarılara imza atıyor" dedi.

"Varsa bir babayiğit..."

Arınç, Türkiyeʹde artık sosyal beraberliğin, toplumsal kardeşliğin çok iyi bir noktada olduğunu, ayrımcılığı kaldırdıklarını, insan hakları ihlallerine son verdiklerine değinerek, şunları kaydetti: "Demokrasi düşmanlarının yargı önüne çıkmasını sağladık. Darbecileri koruyan hükümleri, sizlerin de oylarıyla referandumda kaldırdık. Şimdi 12 Eylülcüler, 28 Şubatçılar yargı önünde hesap vermeye hazırlanıyor. Çok güzel işler yapıyoruz. Siz karar verdiniz. Sizin kararınızla 26 maddesi değişti anayasanın. Geçici 15. maddesini yürürlükten kaldırdık. Bundan sonra varsa bir babayiğit; darbe yapmayı aklından geçirsin bakalım. Varsa aklını kaçırmış 3-5 kişi, hala cuntacılık yapsın bakalım. Geçti o günler. Bundan sonra demokrasi var.
Bundan sonra halk iradesi, millet iradesi var. Bundan sonra sandık var, seçim var. Beğenir yüzde 50 verir, beğenmez yüzde 7ʹye düşürür. Millet iradesi böyle. 99 seçimlerinde birinci parti DSP idi, yüzde 22 oy almıştı. 3,5 sene sonra 2002 seçimlerinde oyu yüzde 1,5ʹe düştü. MHP yüzde 18,5 almıştı, 8,5ʹe düştü. Anavatan Partisi 15,5 almıştı, 5,5ʹe düştü. Biz yüzde 32 ile başladık, yüzde 47ʹye, yüzde 50ʹye çıktık."