Araç muayene ücretlerine vatandaş tepki gösteriyor.

Araç muayene ücretlerine vatandaş tepki gösteriyor.
Araçların mecburi yaptırmak zorunda olduğu araç muayenelerine istenilen para vatandaşı bezdiriyor.

Ticari araçların yılda bir, Binek araçların 2 yılda bir, Traktörlerinde 3 yılda bir yaptırdığı araç muayenesinin fiyatları her kesimin tepkisini çekiyor.
Mecburi olarak yapılan araç muayeneleri Kamyonlarda 540 TL Otomobil ve binek araçlarda 422 TL Motosiklet ve Traktörler (Eksoz emisyondan muaf oldukları için) 180 TL ödemek zorundalar. Fiyatların uçuk olması ise tek elden yapılması olarak görülüyor.

Hükümet 2005 yılında TÜVTÜRK'le 21 yıllık anlaşma yaparak araç muayenelerini tek elden çözme kararı almıştı. Yaklaşık 15 yıldır süren bu yugulamanın fiyatı da her geçen gün afaki bir şekilde artıyor. Vatandaşların tepkisi üzerine Karaman Şoförler Odası Başkanı Cemalettin Canuylasi kişisel facebook sayfasından açıklama yaparak tepkileri dile getirdi.

Haber sitemize açıklama yapan Karaman Şoförler Odası Başkanı Cemalettin Canuylasi Oda olarak bu hizmeti 1/4 fiyatına üstlenebileceklerini belirtti.

Canuylasi yaptığı açıklamada; " Bildiğiniz gibi TÜV Türkiye genelinde araç muayenelerini yapan tek kuruluştur. Her sene muayene ücretlerine %30-40 civarlarında zam yapmaktadır. Bu ağır bir zam oranıdır. Şuan da otomobillere 422 TL gibi bir fiyat istiyorlar, Biz Şoförler odası olarak bunu Dörtte Bir (1/4) Fiyatına yapabiliriz. Bu yapılabilecek olan bir rakamdır. Şunu da belirtmek isterim ki; İllaki bize verin, biz yapalım da demiyoruz en azından TÜV bu afaki fiyatlarını geri çeksin biz buna da razıyız. Halkımızın maddi durumunu bildiğimizi için bunları söylüyoruz. Hükümetimiz bizden Muayene yetkisi için hangi şartları istiyorsa bir karşılamaya hazırız. Yeter ki bize yetki versin. TÜV'in Muayene istasyonlarında aracın farı olsun veya başka bir sorunu olsun bunları orada çözmüyor. Vatandaşı geri gönderiyor ve en geç 1 ay içerisinde sorunları çözüp tekrar muayeneye çağırıyor. İnsanlar git gellerden sıkıldı. Biz Muayene istasyonu kursak orada arızayı giderecek gerekli zemini de oluştururuz. Vatandaş geldiğin de tüm sorunları çözülmüş ve muayeneden geçmiş bir şekilde gidebilir hem de bunları 422 Tl değil ortalama 100-150 TL arasında halledebiliriz.
Buradan Hükümetimize sesleniyoruz. Bu soruna bi çözüm bulun veya sorunun çözümü noktasında lütfen bizim de görüşümüzü dinleyin."
dedi.