Ar-Ge Ekibi, Kayseri STEM Merkezlerinde

Ar-Ge Ekibi, Kayseri STEM Merkezlerinde
İlimize kurulması planlanan STEM merkezleri için hazırlık amacıyla Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi, Kayseri’de inceleme ve gözlemlerde bulundu.

Müdürlüğümüz Ar-Ge Ekibi, ilimizde kurulması planlanan STEM merkezi hazırlıkları aşamasında öngörü oluşturmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Kayseri’deki eğitim kurumlarına ziyaretlerde bulundu.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan ziyaretin ardından STEM öğretim yöntemiyle eğitim gerçekleştiren Kayseri iSTEM Koleji ile örnek çalışmaları bulunan Şehit Cennet Yiğit İlkokulu ve Şehit Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokuluna geçilerek fen teknolojileri, matematik, teknoloji ve mühendislik alanlarında yapılan çalışmalar yerinde incelendi.
İnceleme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “STEM, içerisinde bulunduğumuz dijital çağın ihtiyaçlarının karşılamak için 21. yy becerileriyle donatılmış bireyler yetiştiren bir öğretim yöntemidir. Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerinin birbiriyle entegrasyonunu hedefleyen STEM, ülke olarak atılım gerçekleştirerek inovasyon ve bilişim alanlarında liderlik edebilecek yetkin bireylerin yetişmesi için büyük kazanımlar sağlayacaktır.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu; “Dijitalleşen dünyada gelişmiş ülkelerin sömürüsünde kalmamak için tüketici bireylerden çok üretici bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çerçevede Karaman’da kurulacak STEM merkezi hazırlıkları kapsamında çalışmalarıyla örneklik eden Kayseri’deki eğitim kurumlarına Ar-Ge birimimiz ziyaretler gerçekleştirdi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ilimizde bir STEM merkezi açılması planlanmaktadır.” şeklinde sözlerine son verdi.