Antalyalı Ressamlardan Mersinde Resim Sergisi

Antalyalı Ressamlardan Mersinde Resim Sergisi
Antalyalı Ressamlar Nermin Berkmen ve Dr. Mevlüt Türkan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde resim sergisi açtı. Suluboya ve akrilik resimlerden oluşan toplam 40 eser sanatseverlerle buluştu.

MTSO Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışına çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta konuşan Ressam Berkmen, resme lise yıllarında başladığını ve Mersin’de 11’inci sergisini açtığını söyledi. Sergide 23 adet suluboya resminin yer aldığını belirten Berkmen, “Ben Antalya’da Yukarı Karaman Köyünde yaşıyorum. Oradaki taş evler zamanla yıkılmaya başladı ve ben de bu evleri resmederek ölümsüzleştirmek istedim” dedi.

Daha önceki yıllarda da Datça’daki taş evleri resmettiğini dile getiren Berkmen, suluboya dışında yağlıboya, akrilik ve pastel resim çalışmaları bulunduğunu da ifade ederek, “Doğma büyüme Ankaralıyım ama 8 senedir Antalya’da yaşıyorum. Orada Hasan Kırdı ile tanıştım ve 4 yıldır kendisinden ders alıyorum” diye konuştu.

Resmin yalnızca duvarda kalmasını istemeyerek günlük yaşamın içine de entegre edebilmek adına kumaş, ahşap gibi farklı malzemeler üzerine çalışabileceği eğitimler aldığını kaydeden Berkmen, 25 sene çeşitli derneklerde bu alanda eğitimler verdiğini belirtti.

Ressam Türkan ise küçük yaşlarından itibaren resme ilgi duyduğunu, ancak tıp doktoru olması nedeniyle yeterli zamanı bulamayarak resme yoğunlaşamadığını anlattı. Son 4 yıldır Antalya’da Hasan Kırdı yönetimindeki galeride resim yapmaya başladığını ve kendisini geliştirdiğini ifade eden Türkan, MTSO Sanat Galerisi’nde 17 akrilik resminin yer aldığını söyledi. Bugüne kadar biri kişisel toplam 10 karma resim sergisi açtığını dile getiren Türkan, “Resimlerimde daha çok canlı renkler kullanmaya özen gösteriyorum. Kapalı mekan resimler yerine doğayı resmetmeyi seviyorum. Özellikle dağ yürüyüşleri yaptığımız bir grubumuz var ve bu yürüyüşler sırasında çektiğim fotoğrafları resmetmeyi seviyorum” ifadelerini kullandı.

Resimlerinin yalnızca akrilik üzerine yoğunlaştığını vurgulayan Türkan, çalışmalarını bu alanda sürdürmek istediğini sözlerine ekledi.