Anı Makarna Mayıs’ta üretime başlıyor.

Anı Makarna Mayıs’ta üretime başlıyor.
Karaman’ın ünlü markası olan Anı Bisküvi Makarna sektörünün de güçlü ismi olacak.

1995 yılından bu yana Bisküvi, Çikolata ve daha birçok şekerleme alanında üretim yapan Anı Firması geçtiğimiz yıllarda Plastik üretiminde de adından sıkça söz ettirmişti.
Anı Bisküvi yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek piyasaya iddialı bir şekilde giriş yapacak.

Makarna alanında büyük bir marka olmak için yola çıkan Anı yönetimi gerekli Ar-Ge çalışmalarını bitirdikten sonra yaklaşık 2 yıldır fabrikanın kurulması için çalışıyordu.
Anı Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın haber sitemize açıklamalarda bulunarak Makarna fabrikası hakkında bilgi verdi.

Nisan veya en geç Mayıs ayında Makarna üretimine başlayacağını söyleyen Kemal Boynukalın; “ Anı markası kurulduğu ilk günden bu yana kaliteyi ve lezzeti esas alarak yoluna devam etti. Uzun süredir aklımızda olan Makarna üretimi de bu günlere nasipmiş. Makarna Fabrikamızın %90’ı tamamlandı, Allah nasip ederse en geç Mayıs ayında üretime başlayacağız. İlk etapta günlük 110 ton, 6 ay sonra da bu 220 tona çıkacak. Tesis tam kapasiteyle çalışmaya başladığında üretimimiz günlük 440 ton olacak. Fabrikamız 80 bin metrekarelik bir alanda kuruluyor, 26 bin metrekare kapalı alan olacak. Tabi burada yaklaşık 180-200 civarında personel istihdam etmeyi düşünüyoruz." Dedi.

TÜRKİYE’NİN MARKASI OLACAK

Makarnanın Türkiye’de marka olması için projeler hazırladıklarını belirten Kemal Boynukalın; “ Biz yola çıkarken Karaman’ın Makarna alanında Türkiye’de bir marka ismi olsun diyerek yola çıktık. İnşallah Lezzetli Makarnalar üreterek Ülkemizin markası olacağız. Fabrikamız şuan itibariyle diğer markalara göre orta seviyede bir fabrika tabii bu ilk aşama ama önümüzde ki yıllarda İnşallah en büyükleri arasına gireceğiz. Biz bunu hep beraber başaracağız. Biz değil, Karaman kazanacak. ” Dedi.