Anadolu Gençlikden 40 Hadis Yarışması

Anadolu Gençlikden 40 Hadis Yarışması
Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi her yıl düzenlediği 40 hadis yarışmasının bir yenisini tekrar yapıyor.
Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi her yıl düzenlediği 40 hadis yarışmasının bir yenisini tekrar yapıyor.
 
Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi;
 
“Allah benim sözümü (hadisimi)işiten, iyice kavrayan, ezberleyen ve bunu başkalarına ulaştıran kişinin yüzünü ak eylesin, nurlandırsın.”
Hadis-i Şerif
 
"İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır" düsturuyla çalışmalarını yürüten Anadolu Gençlik Derneği, ülkemizin dört bir yanına yayılmış şubeleriyle, tüzüğünde ifade edilen amaç ve hedefleri yerine getirmek üzere yürüttüğü çalışmalarla, ülke gençliğinin birlik be beraberliğinin biricik teminatı olmuştur. Geleceğimizin teminatının gençler olduğunu bilen derneğimiz, yaptığı çalışmalarla gençliğimizin maddi ve manevi gelişimini sağlamayı, onların sahip oldukları değeri yeniden hatırlatmayı amaçlamıştır. 
KIRK HADİS EZBERLEME YARIŞMASI, derneğimizin ortaöğretim öğrencilerine yönelik 2001 yılından bu yana organize ettiği, bu yıl 10.sunu icra edeceği bir yarışmadır. Bu hayırlı çalışma ile derneğimiz, bu güne kadar binlerce hadis kitapçığını öğrencilerimize ulaştırmış, yüzlerce arkadaşımızın Hadis-i Şerif ezberlemesine vesile olmuştur.
Yarışmamızın 10. Yılında 5000 adet hadis kitapçığı bastırılarak öğrencilerimize dağıtılmıştır. 23 Mayıs Pazar günü saat 10:00’da yapılacak ön eleme ile 8 arkadaşımız finale kalacak ve 25 Mayıs Salı günü akşam saat 20:30 da Yunus Emre Konferans Salonunda yapacağımız final programı ile belirlenecek ilk üç yarışmacıya hediyelerini takdim edeceğiz.
Hediyelerimiz:
1.’ye Minibook Bilgisayar
2.’ye Play Station Portable (PSP)
3.’ye Bisiklet
Ayrıca yarışmaya katılan bütün arkadaşlarımıza çeşitli ödüller verilecektir.
Tüm ortaöğretim öğrencilerimizi bu anlamlı yarışmaya katılmaya davet ediyoruz.