Ali Kantürk'ün başlattığı proje için düğmeye basıldı

Ali Kantürk'ün başlattığı proje için düğmeye basıldı
AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yoğun görüşme ve istişarelerin sonucunda Millet Bahçesi için ilk adımın atıldığını söyledi.
2004 yılında dönemin Belediye Başkanı Ali Kantürk ile başlayan “Kent Meydanı” projesi yıllardır değişimlere uğrayarak çeşitli aşamalarda geçti. Ali Kantürk’ün 16 sene önceki projesi için yeni adımlar atılmaya başlandı.
 
Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve hükumetin bütçesinden yapılacak.
Proje hakkında yapılan açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından kamuoyunun bilgisine sunulan millet bahçelerinin 81 ile yaygınlaştırılmasına yönelik görev Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilmiştir. Bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 25 Şubat 2019 günü Karaman'ı ziyaretinde Karaman merkez Ali Şahane, İmaret ve Külhan Mahallelerini sınırları içerisinde, Ali Şahane Mahallesi 5172 ada ½ parsel 716.29 metrekare, İmaret Mahallesi 5173 ada 1 parseldeki 682.28 metrekare, İmaret Mahallesi 5174 ada 1 parseldeki 543.44 metrekare, İmaret Mahallesi 5175 ada 1 parseldeki 1539.55 metrekare olan mülkiyetleri Karaman belediyesine ait alanın ulaşım kolaylığı ve tarihi alanlarla bütünlüğü ile millet bahçesi yapılmasına karar verilerek 12 Mart 2019 tarih ve E53796 numaralı yazı ile talimatlandırılmıştır.
 
Belirtilen alana yönelik her türlü imar planı ve proje yapılması için yatırım içerisinde yer alan belediye adına tescilli taşınmazların hazineye devredilmesi belediye tasarrufunda bulunan yol, park ve benzeri yerlerin Çevre ve Şehircilik bakanlığına yapılacak olan her türlü imar planına yönelik muvafakat verilerek belediye adına tescili gereken taşınmazlarında hazineye bedelsiz devredilmesini belediye meclisinin takdirlerine arz ve talep ederiz. Gerçekleştirilecek hizmetlerin şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını dileriz” ifadelerine yer verildi.