Ali Armutlu: Her şey güzel olacak dedi.

Ali Armutlu: Her şey güzel olacak dedi.
7 Nisan 2018 tarihinde yapılması beklenen Karaman Ticaret Borsası genel kurulunda başkanlığa aday olan Ali Armutlu ekip arkadaşlarıyla beraber basın toplantısı düzenledi.
Adaylığını açıkladığı günden bu yana kişi kurum ayırmaksızın ziyaretlerini sürdürdüğünü ifade eden Armutlu herkesi ve her kesimi dinliyor eksiklerimizi tespit ediyoruz, sorunlara çözüm yolları arıyorz.” dedi.
Mütevazı tavırlarıyla kendisini tanıtarak toplantıya başlayan Ali Armutlu 1959 Karaman doğumlu olduğunu ve 1978 yılından bu yana ticaretle uğraştığını söyledi. 40 yıl önce babası Merhum Hacı Hasan Armutlu ile birlikte hububat ve canlı hayvan ticaretine başladığını söyleyen Armutlu 1993 yılından bugüne Armutlu Un Fabrikası olarak ticaret hayatına devam ediyor. 
 
2009-2013 yılları arasında Karaman Ticaret Borsasında Meclis Üyeliği ve 2013 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Ali Armutlu 7 Nisan 2018 tarihinde yapılması beklenen Karaman Ticaret Borsası genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu söyledi.
 
Armutlu Un Fabrikasında basınla bir araya gelen Ali Armutlu; “ Karaman Ticaret Borsası Başkanlığına adayım. Karaman bölgesindeki hizmet alanımızda, tarım, hayvancılık ve bunlara bağlı üretimin gelişmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Başkanlık nasip olursa ulusal ve uluslararası düzeyde oda ve borsalar ile ilişkiler kurarak üyelerimizin sosyal, kurumsal ve ticari kapasitelerinin artmasını sağlamayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Armutlu açıklamasında; “Üreticilerimizin bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi amacıyla üniversiteler ve tarımsal araştırma enstitüleri ile proje ve işbirlikleri geliştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra üyelerimizin birliğini ve beraberliğini arttırmak amaçlı bir sosyal tesis kazandırılması için gayret göstereceğiz.” dedi.
 
İŞTE ARMUTLUNUN VAATLERİ
 
Ali Armutlu başkan olduğu takdirde hangi konuların üzerinde ağırlıkla duracağını açıkladı. Armutlu şunları söyledi;
• Lisanslı depoculuğa tanınan stopaj ve nakliye desteği esnafımız maliyetleri açısından büyük sıkıntı. Esnafımızın maliyetlerinin düşürülmesi ve esnafımızı büyük sermaye sahiplerine ezdirmemek için Karaman’da lisanslı depoculuğun hayata geçmesi amacıyla KTB ve üyelerimiz ortaklaşması ile gerekli adımları atacağız.
 
• Laboratuvarımızın akredite olması ticareti hızlandırır. 2009 yılında akredite olan borsamız TOBB tabiri ile 5 yıldızlı borsalardan biridir. Borsamız Türkiye genelinde TMO’nin hububat alımı yaptığı ilk 14 borsa arasında yer almaktadır. Laboratuvarımızın da akredite olması için mevcut olan çalışmalarımızı hızlandırıp en kısa sürede hayata geçireceğiz. Böylece özellikle ihracat yapan esnaflarımızın borsamızda yaptığı analizler dünya piyasalarında geçerli olacak. 
 
• Sosyal tesis projemiz var. Tabii her zaman iş olmaz. Esnaflarımızın boş zamanlarını geçirebilecekleri güzel bir esnaf lokali planlıyoruz.
 
• Elektronik satış konusunu da önemsiyoruz. Aslında bununla ilgili çalışma başlatıldı. Süreci takip edip borsamızı elektronik satışa geçireceğiz.
 
• Mezbaha Karaman’ın en büyük eksikliği. Bir çok esnafımız mağdur. Tabi bu özel sektörün ya da kamu kurumlarının işi. Ama bu sorunun çözülüp şehrimizin modern bir mezbahaya kavuşması için gerekli görüşmeleri başlatacağız.
 
• Gelişen dünyaya kayıtsız kalamayız. Teknoloji her geçen gün kendini yeniliyor. Bu anlamda bizde yeni teknolojiye ayak uyduracağız. Bu kapsamda hayata geçirmeyi planladığımız bir mobil uygulamamız var. Uygulamayı cep telefonuna indiren üyelerimiz her türlü sektörel bilgi ve duyurulara anında ulaşabilecek. Üyelerimizin borsa ile etkileşimi sağlanmış olacak.
 
• Bütün bunların yanı sıra borsa üyelerimizin sosyal ve ticari olarak gelişimini sağlamak amacıyla yurt işi ve yurt dışı gezilerimiz olacak. Sektörel fuarları yakinen takip edeceğiz.
 
MECLİSTE AZINLIK ÇOĞUNLUK MU VAR?
 
Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Adayı Ali Armutlu, gazetecilerin, “Rakibiniz meclis başkanı olduğu halde azınlıkta kaldığını ve bazı projelerinin dikkate alınmadığını söyledi. Siz de aynı meclisteydiniz bu konuya ne diyeceksiniz?” sorusuna Ali Armutlu: “Diğer aday şuan ki meclis başkanıdır gündeme gelen her maddenin altında kendi imzası mevcuttur. Bende o meclisin bir üyesiyim. Yapılan toplantılarda kendisinin iddia ettiği gibi herhangi bir istek proje önerisi olmamıştır. Gündeme gelen maddelerin hepsinde bütün arkadaşlarımızın onayı vardır. Bunlar tutanaklarla sabittir. Gerekli belgeler KTB arşivlerinde mevcuttur.
 
HAYVAN OTELİ GERÇEKÇİ DEĞİL
 
Yine toplantıda gazetecilerin; “Rakibiniz -hayvan oteli- vaadinde bulundu siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Ali Armutlu: “Karaman hayvan taşımasında bir geçiş güzergâhında değil. Mezbahası bile olmayan bir şehirde hayvan otelinden bahsetmek gerçekçi olmaz. Özel sektör ya da kamu kuruluşları ile görüşmeler başlatıp şehrimize modern bir mezbaha kazandırmaya çalışacağız. Bu daha öncelikli bir proje” dedi.
 
ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUM
 
“Karaman Ticaret Borsası seçimlerinde aday olma yolunda fikirleri olan tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.” diyen Ali Armutlu “ Biz sadece kendimizin ve yönetim listemizin değil tüm KTB üyelerinin kendisini ispat etmiş, kendi işlerinde başarılı, dürüst esnaflar olduğunu düşünüyoruz. Oda üyelerimiz; hububatçılar, kasaplar, bisküvi ve yumurta üreticileri gibi farklı sektörlerden oluşuyor. Biz bu sektörlerin tümüne adaletli yaklaşımda bulunacağız.
 
Ben ve ekip arkadaşlarım el ele vererek birlik olmaya, birlikte üretmeye ve birlikte başarmaya talibiz. Çıkmış olduğumuz bu önemli görev yolunda; büyüklerimizden, üyelerimizden, STK temsilcilerimizden, tüm yönetici ve idarecilerimizden ve siz değerli basınımızdan destek bekliyoruz. Her şey güzel olacak inşallah“ ifadelerini kullandı.