Akşehir Protokolünden Yaralı Uzman Çavuşa Ziyaret

Akşehir Protokolünden Yaralı Uzman Çavuşa Ziyaret
Konya’nın Akşehir ilçe protokolü, Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekat’ında yaralanan Akşehirli Piyade Uzman Çavuş Süleyman Topuz’u (27) baba evinde ziyaret etti.

Afrin Kuri Tepe’de terör örgütünün hava saldırısında şarapnel parçalarıyla sol bacağından yaralanan Uzman Çavuş Süleyman Topuz, Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesinde gördüğü 1 haftalık tedavisinin ardından Akşehir ilçesine bağlı Sorkun Mahallesindeki baba evine getirildi. Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu ve Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Erdem yaralı Uzman Çavuş Topuz’u ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti .

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, "Süleyman kardeşimiz Afrin operasyonu dolayısıyla yaralandı, tedavisi için Türkiye’ye geldiler. Akşehirli hemşehrimizi, garnizon komutanımız, jandarma komutanımız, başhekimimiz ile beraber ziyarete geldik. Kendisini gayet sağlıklı gördük, mutlu olduk. Allah acil şifalar ihsan eylesin. Sadece Süleyman kardeşimiz değil, bu operasyonda şehit olan bütün Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler birlik beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe kesinlikle bu ülkeye hiç kimse zarar veremeyecek. Şöyle bir tarihe bakıldığında genellikle hep Türk devletleri kardeş kavgası ile kumpaslarla yıpratılmıştır. Öyle dış müdahalelerle, savaşlarla bu memlekete yani bize hiç kimse zarar verememiştir. Gerek Kuzey Irak’ta gerekse de Suriye’de bir terör koridoru oluşturma çabası söz konusu oldu hatta bunun için bir takım dış desteklerde söz konusudur ama hepimiz medyayı yakından takip ediyor ve gerçekleri öğreniyoruz. Tabi dolayısıyla bir ülke olarak refleks olarak meşru müdafaa hakkımızı da kullanarak uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına da uygun olarak Zeytin Dalı altında düzenlenen operasyona katılanların Allah yardımcıları olsun. Biz de maddi ve manevi olarak her anlamda yanlarındayız. Dünde ilçe olarak bayrak dağıtma etkinliğimiz oldu. İnşallah en az zayiatla bu operasyon ikmal olur, tamamlanır. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve emeği geçen herkese şükranlarımız sunuyoruz” dedi.

Piyade Uzman Çavuş Süleyman Topuz’un babası Sami Topuz da, "Bu çocuğumuz böyle geldi diye üzgün değiliz. Yani ne mutlu, şehit olsaydı bile bundan gurur duyardım. Devletimize Allah zeval vermesin, şükür memnunuz. Hiçbir askerimizin burnu kanamasın isteriz. Şu gidişat şu durumdan çok memnunuz. Allah’ım beterin beterinden saklasın. Kimsenin evlatlarına Allah’ım keder vermesin acı vermesin” dedi.