Aksalur Tepesinde yamaç paraşütü test uçuşları yapıldı.

Aksalur Tepesinde yamaç paraşütü test uçuşları yapıldı.
2010 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN ORGANİZASYONA 13 ÜLKEDEN DÜNYACA ÜNLÜ PİLOTLAR KATILACAK

Türkiye Yelken Kanat ve Yamaç Paraşütü Federasyonu tarafından 2010 yılında Konya, Karaman, Aksaray ve Nevşehirʹde yapılması planlanan uluslararası yamaç paraşütü şampiyonası öncesinde arazi ve hava şartlarının uygun olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Ürgüp ilçesindeki Aksalur Tepesi’nde yamaç paraşütü test uçuşları yapıldı.

 

Yamaç paraşütü uzmanı Türk pilot Murat Çakmak, Alman pilotlar Klaus Heagler, Holger Witaig ve Stefan Knaps sırayla havalanarak Ürgüp ilçesinin tarihi ve doğa harikası görüntüsünü gökyüzünden keşfetti. Açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, 2010 yılında uluslararası bir havacılık organizasyonunun düzenlenmesinin planlandığını söyledi. Çintimar, Dünya Hava Sporları Federasyonuʹnun desteği ile gerçekleştirilecek organizasyona, Türkiyeʹnin yanı sıra Almanya, Brezilya, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Güney Kore, İtalya, ABD ve İsviçreʹden dünyaca ünlü 55 pilotun katılacağını kaydetti. Dünya şampiyonu pilot Mike Kungʹun da organizasyona katılarak bir gösteri gerçekleştireceğini ifade eden Çintimar, Kapadokya bölgesinde ilk kez yapılan yamaç paraşütü uçuşlarının turizmi çeşitlendirmek adına farklı bir alternatif olduğu belirti. Çintimar, "Önümüzdeki günlerde farklı bir turizm etkinliği oluşturmak için yamaç paraşütünün yapılması için bir çalışmamız var. Hava sporlarından biri olan balonculuk ilimizde çok etkin. Buna katma değer sağlaması için Kapadokya bölgesinde yamaç paraşütü yapılması için bir çalışma başlattık. Umut ediyoruz ki bu test uçuşlarıyla birlikte artık Kapadokya bölgesinde yamaç paraşütü sporu da yapılabilir hale gelir" dedi.

 

Yamaç paraşütü uzmanı Murat Çakmak ise, amaçlarının Kapadokyaʹnın bu güzelliklerini tüm Türkiyeʹye ve dünyaya gökyüzünden gösterebilmek olduğunu söyledi.