Akdenizin Mahalleleri Asfaltla Yenileniyor

Akdenizin Mahalleleri Asfaltla Yenileniyor
Akdeniz Belediyesi, ilçenin birçok mahallesinde asfalt çalışması yaparak mahallelerini yeniliyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, aynı anda birden çok bölgede asfalt kaplama hizmeti gerçekleştiriyor.

Akdeniz Belediyesi, ilçenin dört yanında asfalt ihtiyacı olan mahallelerde aralıksız hizmet veriyor. Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, belirledikleri çalışma plan ve programı kapsamında merkezde bulunan mahallelerin yanı sıra, kırsal mahallelere de asfalt kaplama, kaldırımları yenileme ve kilit taşı döşeme hizmeti vermeye devam ediyor. Bu çerçevede ekipler, 4 gün içerisinde Evci Mahallesi’nin sokaklarına 2 bin 500 ton asfalt dökerken, çalışmaların halen sürdüğü Sarıibrahimli Mahallesi sokaklarına da sadece son birkaç günde bin tondan fazla asfalt dökerek mahallenin çehresini değiştirdi. Tarımsal üretim ve faaliyetlerin yoğun olarak olduğu bölgelerde yaşayan üreticiler, Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ekipler, doğalgaz hattı çekme çalışmasının kısmen sona erdiği İhsaniye Mahallesi’nde de hat çalışmasının tamamlandığı sokaklara girerek, mahalle sakinleri ve esnafın toz, toprak ve yer yer oluşan çukurlardan zarar görmemesi ve ulaşımının kolaylaşması için kaldırım çalışmalarına öncelikli olarak başladı. Doğalgaz ve MESKİ’nin altyapı çalışmasının sona ermesinin ardından da ekipler asfalt kaplama hizmetine başlayacak.

“Asfalt, yol, kaldırım eksiği yaşayan tek mahalle kalmayacak”

Çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, yerel yönetimlerin öncelikli görevinin, sorumlu ve yetkili olduğu bölgelerde yaşayan insanların yaşamını kolaylaştırmak olduğunu vurguladı. “Akdeniz Belediyesi olarak, insan ve vatandaş odaklı hizmet ilkemiz gereği öncelikli hedefimiz, Akdeniz’de yol, asfalt, kaldırım hizmetlerinde eksiklik duyan tek mahalle kalmamasıdır” diyen Pamuk, “Bu hedefle Akdeniz’e yoğun bir hizmet mesaisi veriyor, ilçemizin ve mahallelerimizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri sunmaya gayret ediyoruz. Akdeniz’in farklı noktalarında devam eden çalışmaları her fırsatta denetleyip ekiplerimizden bilgi alıyoruz. Mahalle sakinlerini ve esnafımızı da dinliyor, talep ve şikayetlerini dikkate alıyoruz. Akdeniz sınırları içerisinde yaşayan bütün vatandaşlarımıza, ihtiyaç duydukları çalışmalar tamamlanıncaya kadar kesintisiz hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.