Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalıktan Sobeye Ziyaret

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalıktan Sobeye Ziyaret
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’ni (SOBE) ziyaret etti.

Hafta sonu “Sosyal Politikalarda Gönül Adımları” projesi kapsamında Konya’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, çeşitli temaslarda bulundu. Çalık’ın ziyaret ettiği adreslerden biri de Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan SOBE oldu. Merkezin çeşitli etkinlik alanlarını gezen ve çok beğendiğini ifade eden Çalık, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ziyarette Çalık’a AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Mustafa Akış ve Hidayet Türkoğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ve SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak da eşlik etti.

AK Parti’nin 15 yıldır Türkiye’ye hizmet ettiğini ve hizmetin en önemli ve ilk ayağını yerel yönetimlerin oluşturduğunu ifade eden Çalık, "Türkiye’ye sosyal belediyecilik ve sosyal devlet anlayışını yerleştiren ve insan odaklı hizmetlerin yoğunlaştırılması talimatını veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun önderliğinde 1994 yılında yerel yönetimlerde İstanbul’da başlayan sosyal belediyecilik anlayışı AK Parti’nin tüm belediyelerinde en güzel örnekleriyle uygulanıyor. Bugün ziyaret gerçekleştirdiğimiz Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi de bu anlayışla ortaya konulmuş ve her türlü detayı düşünülmüş örnek bir merkez olmuş. Otistik çocuklarımızın eğitimleri ve rehabilitasyonları için Türkiye’de tek ve örnek bir mekan olan bu tesisin çocuklarımız ve aileleri için umut ışığı olmasını temenni ediyor, başkanımız Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti belediyeciliğinin temelinde sosyal sorumluluğu ön planda tutan, ihtiyaç sahiplerinin görüp gözetildiği bir hizmet anlayışının olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Son yıllarda gerek hükümetimiz gerekse belediyelerimizin bu konuda gösterdikleri özverili gayretler artarak devam ediyor. Konya belediyeleri olarak Türkiye’de sosyal belediyeciliğe projelerimizle örnek oluyoruz. Evde Yaşlı Bakım Merkezi, Umut Evi, Engelli Destek Merkezi ve son olarak faaliyete geçirdiğimiz Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi gibi örnek sosyal sorumluluk projeleri ile sosyal hayatın farklı alanlarında nitelikli projelere imza atıyoruz. Konya ziyaretleri vesilesiyle Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’mizi de ziyaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık Hanımefendiye teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.