Adem Kapar’ın 13 Mayıs Türk Dil Bayramı Mesajı

Adem Kapar’ın  13 Mayıs Türk Dil Bayramı Mesajı
Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar,13 Mayıs Türk Dil Bayramı Kutlama Mesajı Yayınladı

“Türk Dili, ortak bir vatan, ortak bir tarih ve milletimizi millet yapan kültürümüzü gelecek nesillere aktarabilecek en önemli unsurdur.”
“Dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin 13 Mayıs 1277’de Karamanoğlu Mehmet Bey’in Fermanıyla Anadolu’da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin 742. yıldönümünü idrak ediyoruz.
Aynı dili konuşan insanlar 'Millet' denilen sosyal varlığın temelini oluştururlar. Dil, duygu ve düşünceyi insana aktaran bir araç olduğu için, insan topluluklarını bir yığın veya kitle olmaktan kurtararak, aralarında 'Duygu ve düşünce birliği' olan bir toplum, yani 'Millet' haline getirir. Bugünden geleceğe bırakılacak en önemli miras da yine dildir. Dilimiz kültürümüzün en temel unsurudur. 
'Dil, yapılması için herkesin bir taş koyduğu bir şehirdir' Türkçemizin korunması, şehrimizin, dilimizin kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması noktasında hepimiz bu taşın altına elimizi koymalıyız. Yabancı kelimelerle istila halinde olan dilimizi korumak her bir vatandaşın asli görevi olmalıdır. Dilimize, örfümüze, geleneğimize, Türkçemize sahip çıkmak vatan davasına sahip çıkmaktır. Bu vesileyle Türk Dil Bayramı'nı kutluyor, güzel dilimiz Türkçenin korunması ve yaygınlaşması noktasında emek harcayan herkese şükranlarımı sunuyorum.”