Adalet, Mülküne Kavuşmalı

Adalet, Mülküne Kavuşmalı
Karaman Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz, adli yıl açılışı nedeniyle bir mesaj yayımladı
Baro Başkanı Yılmaz ‘’Adalet, Mülkünü İstiyor’’
Karaman Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz, adli yıl açılışı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Karaman’da hâkim ve savcı eksikliği olduğuna dikkat çeken Yılmaz ‘’Adaletin vaktinde, hassas ve eşit dağılımı açısından bu eksikliğin biran evvel giderilmesi gerekir’’ dedi.
Başkan Yılmaz, 2017-2018 adli yılın Türkiye ve Karaman’da tüm vatandaşlara adalet ve huzur getirmesini dilediği mesajında;
Adalet, Mülküne Kavuşmalı
‘’Gönül isterdi ki bu adli yılı yeni adliye binamızda, fiziki ve kapasite açısından daha kapsamlı bir ortamda yapalım. Ancak ihaleyi ilk alan firmanın yapımı bitirmeden bir sebeple bırakması ve yeniden ihaleye çıkılmasına bağlı gecikmeleri hukuk camiası olarak hayretle karşılıyor, yeni adliye binasının ne zaman bitirileceği konusunda endişeler taşıyoruz. Adalet mülkün temeli ise, adaletten daha önemli bir şey olmamalıdır! Vatandaşlarımızın her türlü güvenliğinin merkezi olan adalet için, avukatlar, hâkimler, savcılar hatta mübaşirler ve diğer görevlilerin daha etkin hizmet verebileceği yeni adliye binasının en süratli şekilde teslim edilmesini istemek, bir anlamda adaletin mülküne kavuşmasını talep etmek hakkımız diye düşünüyorum.
Hâkim-Savcı Eksikliği
Öte yandan Karaman’da hâkim ve savcı noktasında ciddi eksik var. Çıkartılan kararnamelerle sürekli yerleri değişen hâkim ve savcıların yerlerine gerekli atamalar yapılmayınca yargılamalar sürüncemede kalıyor. Örneğin geçtiğimiz aylarda Karaman’daki FETÖ dosyalarına 3 savcımız bakarken şu anda sadece 1 savcımız bakıyor. Bu durum takipsizlik kararları ve erken dava açılması noktasında FETÖ operasyonlarında gecikme yaşanmasına neden oluyor. Unutmamalıyız ki ‘Hukuk’ vaktinde tecelli ettiğinde adalet dağıttığına inanılan bir kurum olarak kalır. Toplumun geleceğe güvenle bakabilmesinin en önemli unsuru budur.
Adaletin uygulayıcısı olarak biz hukukçuların görevi, evrensel hukukun ana ilkelerini, insan haklarını ve çağdaş bir anlayışı etkin ve süratli bir şekilde ifa etmektir. Bu vesilelerle hain terör saldırıları sonucu hayatlarını kaybeden şehit yargı mensuplarımızı, kaybettiğimiz meslektaşlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, bu adli yılın vatandaşlarımıza adalet ve huzur getirmesini temenni ediyorum’’ sözlerine yer verdi.