Abdulkadir Geylaniʹyi anma programı yaklaşıyor

Abdulkadir Geylaniʹyi anma programı yaklaşıyor
Karaman İlim İrfan Merkezi Derneği (Kim-Der) ve İrfan Meclisi tarafından organize edilen Gavs-ul Azam Abdulkadir Geylani’yi anma törenine sayılı günler kaldı.

 Karaman’da 22 yıldır aralıksız gerçekleştirilen anma törenine katılacak isimler netlik kazanmaya başladı. Kim-Der yönetiminden yapılan açıklamada şu ana kadar çeşitli kurum ve kuruluşlardan ‘katılacağız’ şeklinde geri dönüş alındığı bildirildi.

Kim-Der yönetimi programa katılacak olan, tasavvuf camiası tarafından oldukça yoğun bilinen ve geniş kitlelerden takdir toplayan iki ismi açıkladı. Yapılan açıklamada; ‘’ Ehli Sünnet aşığı Halveti Uşşaki Şeyhi Fatih Nurullah Efendi ve Abdullah Taylan Hocaefendi programımıza katılacaklarını bildirdiler. Bu iki mühim şahsiyeti ağırlayacak olmaktan fevkalade mutluyuz’’ denildi.
Halveti Uşşaki Şeyhi Fatih Nurullah Efendi kimdir:

Dünyanın çeşitli ülkelerinde toplam Bir Buçuk milyon müridi olduğu tahmin edilen Fatih Nurullah efendi 1962 yılında İstanbulʹda doğdu. Babası Hasan Bedrettin Efendi, annesi Bedriye Hanımʹdır. Doğumu İstanbul olmakla beraber memleketi Sivas ‘ın Divriği ilçesidir. Fatih Nurullah efendi bir arayış içine girer ve gördüğü ve yaşadığı bazı manevi işaretler üzerine Hasan Hüsameddin Uşşaki Hz’lerinin merkez dergahına hizmet etmeye başlar.Naci Eren efendi ile bir müddet irtibatlanan Fatih Nurullah efendi bilahare Hasan Hüsameddin Uşşaki Hz’lerinin kamil halifesi Sahibüzzaman Eşşeyh İbrahim İpek Çorumi Hz leri ile tanışır.
Şerif Atalay efendinin de tensibi ile Şemsi Tuba Tabani Veli Kutbul Aktab Hacı Hafız İbrahim İpek Efendi hazretlerine teslim olur.Zaten Amasyada ikamet eden Şerif Atalay efendi ile İbrahim İpek efendi arasında manevi bir irtibat olduğunu anlıyoruz.Şerif atalay efendi Kendi icazetini vefatından çok evvel İbrahim İpek efendiye teslim etmiştir. İbrahim İpek efendiye olan teslimiyet ve hizmetleriyle üstadın gözdesi olur ve o büyük velinin feyiz neşesiyle dolmaya başlar. Bu hizmetler 2000 senesine kadar bu şekilde devam eder ve İbrahim İpek Efendi hazretleri vefatına yaklaşırken Nurullah Efendi Hazretlerini yanına çağırır ve icazetini yazarak Halveti Uşşaki kolunun ve sair tariklerin icazetini imzalayarak. Her türlü yetkiyi şahitler huzurunda teslim ettiğini beyan etmiştir.(Kaynak:Samini Dergisi)
Abdullah Taylan Hocaefendi kimdir:

İkinci Halife H.z Ömer’in soyundan gelen Hocaefendi, Kahramanmaraş’ın önemli siması ve akil kişi olarak görüldüğünden bölgeye dair birçok meselede başta TRT olmak üzere birçok ulusal yayın organının ilk soru yönelttiği kişi olarak bilinir.
Nakşibendi Tarikatının, Halidi kolundan, Altın silsilenin kırkıncı halkasındandır. 1996 yılında ÜLFET VAKFI’NI KAHRAMANMARAŞ ‘ta kurup, tüm ilmi, manevi çalışmalarını ve halkla iletişim hizmetlerini, bu vakıf vasıtasıyla sağlamaktadır. İlmi çalışmalarını, kendisine ait kütüphanesinde yapmaktadır. Kütüphanesinden, akademik çalışmalarda akademisyenlerde, Üstadın eğitsel desteğiyle faydalanmaktadırlar. İmam – Hatip ve dengi lise öğrencileri, Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve tüm akademik branşların araştırmalarında, tezlerinde kütüphanesinden yardımcı olmaktadır.

          Halen KAHRAMAMARAŞ’ta , Ülfet Mescidin’de Perşembe sohbetleri, ve Şerefiye (Yeşil) camisin’de VAAZ ve İRŞAD’ta bulunmaktadır. Çeşitli konferans ve seminerle’de  İlmi ve Kültürel çalışmalara katkıda bulunan, Üstadın, Arapça ve Türkçe yazdığı eserlerinin yanı sıra, hayatını öğrenci yetiştirmeye’de  adamıştır.
           2009 Yılında VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından VAKIF İNSAN olarak seçilmiştir. (Kaynak: Telifulkulub)
Kim-Der yönetimi, 25 Ekim Cumartesi günü Demosan Otel’de gerçekleşecek olan anma törenine katılacak olan farklı muhterem şahsiyetlerin katılım bilgileri netleştikçe kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.