Abdülkadir Aksu Karamana Geliyor.

Abdülkadir Aksu Karamana Geliyor.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuki İşler Başkanı Sayın Abdulkadir Aksu 7 Şubat Pazar günü Karamana gelecek.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuki İşler Başkanı Sayın Abdulkadir Aksu 7 Şubat Pazar günü Karaman’a gelecek.

Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik yaptığı açıklamada;

“Genel Başkan Yardımcımız ve Genel Merkez Siyasi Hukuki İşler Başkanımız Sayın Abdulkadir Aksu 7 Şubat Pazar günü Karaman’a gelecek. İlimiz ve teşkilatımız için son derece önemli bu ziyaretin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
 
Abdülkadir Aksu Kimdir?
 
Abdülkadir Aksu, 12 Ekim 1944ʹte Diyarbakırʹda doğdu. Mülki İdare Amiri; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Devlet Lisan Okuluʹnu bitirdi. İzmir Kınık ve Yozgat Sarıkayaʹda Kaymakamlık yaptı. Malatya Emniyet Müdürü, Kahramanmaraş Vali Vekili, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Rize Valisi ve Belediye Başkanı, Merkez ve Gaziantep Valisi olarak görev yaptı. Gaziantep Valiliği sırasında "Yılın Bürokratı" seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 18, 20. Dönem Diyarbakır, 21 ve 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 46 ve 47. Hükümetlerde İçişleri Bakanı, 53. Hükümetʹte Devlet Bakanı, 58 ve 59. Hükümetlerde yeniden İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. İyi düzeyde Almanca bilen Aksu, evli ve 2 çocuk babasıdır.