AYRANCI ERDEMLİ YOLUNDA MUTLU SONA DOĞRU

AYRANCI ERDEMLİ YOLUNDA MUTLU SONA DOĞRU
Konya ve Karamanı Ayrancı üzerinden Erdemli ve Mersine bağlayacak yolun yapımında mutlu sona az kaldı.
AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada:
 "Ayrancı’yı Erdemli üzerinden transit olarak Mersin’e bağlayacak bu yol Karaman-Mut üzerinden Mersin’e giden mevcut yola alternatif bir yoldur. Söz konusu yolun, Karaman İl sınırları içinde kalan  ve yaklaşık 2 trilyon ödenek ayrılan 56km.lik kısmı bu ayın sonuna doğru bitmiş olacaktır.  Ayrancı şehir merkezinden, Silifke ve Mut’u dolaşmadan direkt olarak Erdemli ve Mersin’e ulaşma imkânı sağlayacak olan yol, Ayrancı’nın ekonomik ve ticari hayatının daha da canlanmasına katkı sağlayacaktır.  Erdemli ile Ayrancı arası yaklaşık 140 km. olup,  Mersin ili sınırları içinde kalan  Erdemli-Güzeloluk  kısmının bazı yerleri, karayolları bakım ağından geçmiş ve içinde bulunduğumuz yıl kavşak bağlantıları ve eksik işler tamamlanarak trafiğe açılmıştır.  
Güzeloluk’tan Karaman İl sınırına kadar olan 47 km lik kısmının belli bölümlerinin heyelan ıslahı ile sanat ve üst yapı işleri 02.07.2010 tarihinde ihale edilmiş olup bu sene içinde tamamlanacaktır.
Karaman ve çevre ilçelerimiz ile diğer yerleşim merkezlerini birbirine bağlayacak alternatif yolların, İlimize ve çevre ilçelerimizin ekonomisine sağlayacağı katkının bilincinde olan Hükümetimiz, alt yapı faaliyetlerine verdiği önemin sonucunda, Karaman şehrimizin tüm ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. " dedi.