ASAYİŞ VE TRAFİK DENETİMLERİ

ASAYİŞ VE TRAFİK DENETİMLERİ
ASAYİŞ VE TRAFİK DENETİMLERİ
Ülkemizde motosiklet kullanımının yaygınlaşması ve kullanımının kolay olması nedeniyle suç işlemeye niyetli kişi ve örgütler tarafından asayiş, kaçakçılık ve terör olaylarında kullanılmak üzere tercih edilebilmektedir.
 
Huzur ve güven ortamının korunmasına yönelik çalışmalarımız kapsamında, 20 Haziran - 01 Temmuz 2017 tarihleri arasında motosiklet sürücüleri ile motosiklet satışı, tamiri yapılan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirilmiş, bu denetimlerde;
 
45 adet motosiklet trafikten men edilerek, ilgili mevzuat kapsamında ihlali tespit edilen sürücülere toplam 36.070 TL idari para cezası uygulanmıştır.
 
Yine Ramazan Bayramı tatili süresince (23-27 Haziran 2017) trafik yoğunluğu nedeniyle meydana gelmesi muhtemel kazaların önüne geçilmesi, can ve mal kayıpların önlenmesi amacıyla Müdürlüğümüzce uygulanan denetim programı kapsamında;
 
2928 araç kontrol edilmiş, bunlardan, 590 araç sürücüsü hakkında idari para cezası uygulanarak, 67 araç trafikten men edilmiştir.
 
İlimizdeki genel güvenlik ve asayişi, kamu düzenini bozmayı amaçlayan her türlü fiilin engellenmesine yönelik çalışmalarımız kararlı bir şekilde sürdürülmektedir.