ALMANYA ÖĞRETMENLER BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

ALMANYA ÖĞRETMENLER BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Almanyadan gelen 24 kişilik ekip Belediyeyi ziyaret ettiler.
Almanya’nın Köln Kentinden gelen öğretmenler Almanya’da okuttukları Türk öğrencileri araştırmak için Karamana geldiler.
Rehber Ali İnancı’nın çevirisine göre, Karamanın sıcak bir il olduğunu ifade eden Alman Öğretmenler; “Almanya da okuttuğumuz öğrencilerin yaşadıkları ülkede bulunaktan dolayı çok mutluyuz. Orada çok güzel ve uyumlu bir şekilde eğitim - öğretim yılı yaşıyoruz. Biz Karamanı çok beğendik ayrıca Türk Dilinin Başkenti olması da Karaman için onur verici bir durum. Ben ve diğer öğretmen arkadaşlarım Karamanı tanıdığımız için mutluyuz” dedi.
 
Başkan Vekili Mustafa Çolakoğlu ise; “Almanya’dan gelen öğretmen arkadaşların ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Almanya’da gurbetçi vatandaşlarımızın çocuklarını okutan bu öğretmen arkadaşların yapmış oldukları bu ziyaret son derece güzel ve takdire şayandır. Okuttukları öğrencilerin memleketlerine ziyarette bulunup onların kültürlerini ve yaşam şekillerini öğreniyorlar. Belki de her ülkeye örnek olacak olan bu ziyaretten dolayı hepsini ayrı ayrı kutluyorum” dedi.
  
Ziyaret sonunda ise Başkan Vekili Mustafa Çolakoğlu Almanya’dan gelen öğretmen dostlarımıza Türk Dilinin Başkenti Karamanı hatırlatan Karamanoğlu Mehmetbey Büstü ve çeşitli hediyeler verdi.