ALLAH ALLAH DİYEN BİR ORDU, ALLAHʹIN EVİNİ BOMBALAR MI?

ALLAH ALLAH DİYEN BİR ORDU, ALLAHʹIN EVİNİ BOMBALAR MI?
Orgeneral İlker Başbuğ, Balyoz Planı iddialarıyla ilgili konuştu.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ʹʹBiz diyoruz ki demokrasilerde en ideal husus iktidarların seçimlerle, demokratik yöntemlerle yer değiştirmesidirʹʹ dedi.
 
Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda düzenlenen Kazım Karabekir’i anma toplantısının ardından gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Kazım Karabekirʹin ʹʹvatandaş! yanlış bilgi felaket kaynağıdır. her işin evvela hakikatini ara ve öğren, sonra münakaşasını istediğin gibi yapʹʹ sözlerini anımsatan Orgeneral Başbuğ, ʹʹBugün buna çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorumʹʹ dedi.
 
ʹʹBiz diyoruz ki demokrasilerde en ideal husus iktidarların seçimlerle, demokratik yöntemlerle yer değiştirmesidirʹʹ diyen Orgeneral Başbuğ, ʹʹDarbe iddialarının gündemde kalmasından kim menfaat sağlıyor?ʹʹ diye sordu. Orgeneral Başbuğ, ʹʹBalyoz Planıʹʹna ilişkin iddiaların 7 yıl önceki bir tatbikat planı çerçevesinde olduğunu ifade ederek, iddialarla ilgili soruşturmanın sonuçlarının en kısa zamanda açıklanacağını bildirdi.
 
Silahlı Kuvvetlerʹin talimnamelerinin hücumla ilgili bölümlerinde, ʹʹAllah, Allahʹʹ diye askere taarruz ettirildiğini belirten Orgeneral Başbuğ, ʹʹNasıl olur da TSK camiyi bombalattırmayı düşünür. Bu vicdansızlıktırʹʹ ifadesini kullandı. Orgeneral Başbuğ, bugüne kadar TSK içinde bilgi sızdırmalar kapsamında açılan soruşturma sayısının 61 olduğunu belirterek, bunlardan 9 tanesinin yargı safhasına dönüştüğünü, 3 yıl hapis cezası alan bir subayın da TSKʹdan uzaklaştırıldığını kaydetti. Orgeneral Başbuğ, şu anda 10 kişinin de bu suçlamalardan tutuklu olduğunu söyledi.
"Sızan bilgiler üzerinde eklemeler ve değiştirmeler var" diyen Başbuğ, "Darbe planlarını sızdıranlar ne fayda sağlıyor sorulmalı" sorusunu yöneltti.
 
Başbuğ, ʹʹBalyoz Planıʹʹna ilişkin iddiaların 7 yıl önceki bir tatbikat planı çerçevesinde olduğunu ifade ederek, iddialarla ilgili soruşturmanın sonuçlarının en kısa zamanda açıklanacağını bildirdi.
 
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Balyoz Darbe Planı iddialarına Kazım Karabekirʹin sözleriyle değerlendirdi.
 
Başbuğ, "Vatandaş gerçeği ara, öğren! Yanlış bilgi felakettir. Önce her işin hakikatı aranmalı. O zaman kendi yolunu bulabilirsin." dedi.
 
Başbuğ, "2003ʹte icra edilen seminerle ilgili bir gazeteye iddialar yansıdı. Seminer 7 yıl çönce biraz insaflı ve sabırlı olmak lazım. Her iddiayı inceliyoruz. Kara Kuvvetleri detaylı inceleme yapıyor. Bir hafta içinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Bizdeki belgeleri inceliyoruz. İncelememiz kabul etmek anlamına gelmez. Bugün A dediğimizi yarın B diyemeyiz. Kimse bizden bunu beklemesin. Gerçeği tüm açıklığı ile ortaya koyacağımızdan emin olabilirsiniz.
 
Vicdansızlara sesleniyorum. Allah Allah diye taarruz  ordu Allahʹın evi camiye bomba koyar mı, bomba atar mı? Talimnamemizde var. Bugün bile ordumuz Allah Allah diyerek eğitim yapıyor. İddialar vicadansızlık lanetliyorum. TSKʹnın sabrının bir sınırı var. Bu ordu hala elinde silah sınırda bekliyor. Siz bu orduyu nasıl böyle itham edersiniz.
 
Bizi kimse başka ülkelerin ordularının yerine koymaya kalkmasın. Biz ne Güney Amerikaʹda bir ülkenin ordusuyuz, ne de Kafkaslarda bir milletin ordusuyuz. Tamam sorunlar var. TSKʹya karşı bazı çalışmalar var.
 
Ana gündem oldu ama darbe iddialarından hicap duyuyorum. Demokrasilerde iktidar demokrasi ile el değiştirir. Darbe olayları artık geride kaldı, herkes ders aldı. " şeklinde konuştu.
 
haber5.com