ALEV ALAN TÜP YANGINA NEDEN OLDU

ALEV ALAN TÜP YANGINA NEDEN OLDU
Karamanda yaşlı bir kadın yemek yaptığı sırada mutfak tüpünün alev almasıyla birlikte küçük çapta çıkan yangın paniğe neden oldu.

Olay bugün, Gazi Osman Mahallesi ,İbrahim Öktem Caddesi Atatürk Öğrenci Yurdu Karşısı,1056 sokak içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 72 yaşındaki Fadime Abay,yemek yapmak istediği sırada tüpün birden alev alırken,Abay ıslak battaniye ile müdahale etmek istediyse de başarılı olamadı. Çıkan dumandan etkilenen Abay, komşuları tarafından dışarıya çıkartıldı.

110 itfaiye ve polis ekipleri olay yerine intikal ederken,alev alan mutfak tüpünü itfaiye erleri bahçeye çıkartarak soğutma çalışmasını yaptı. Dumandan etkilenen yaşlı kadın,.çağrılan 112 acil servis ambulansı tarafından tedavisi yapılırken mutfak tüpünün patlamaması olası bir facianın önüne geçti.

Olayı anlatan,Fadime Abay  ‘’ Ben mutfaktaydım,yemek yapmak için fırını açtım,yemeğimi karıştırırken birden mutfak tüpü alev aldı,battaniyeyi ıslattım hemen,tüpün üzerine attım fakat yanmaya devam etti ,komşularım sağ olsunlar yetiştiler’’dedi.


Fadime Abay itfaiye polis ekiplerine ve kendisine yardım eden 112 sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
 
 
 
 
 
haber: Bünyamin Katırcı