AK Parti’den O Bölgede Yaşayan Köylülere Müjde

AK Parti’den O Bölgede Yaşayan Köylülere Müjde
AK Parti Karaman teşkilatı köy ziyaretleri kapsamında Muratdede köyünde 5 köy muhtarı ve köyde bulunan vatandaşlar ile bir araya gelerek istişarelerde bulundular.

Toplantıda Başkan Abidin Çağlayan birde müjde verdi.

AK Parti teşkilatı Abidin Çağlayan başkanlığında Muratdede köyünde, Kızılyaka, Bozkandak, Başkışla, Damlapınar ve Şeyhler köylerinin muhtarlarıyla bir araya geldiler.  İl Başkanı Abidin Çağlayan, Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, Teşkilat başkanı Ahmet Göregen ve İl Genel Meclis üyelerinin katıldığı Programda muhtarlar ve Muratdede köyünde bulunan vatandaşlar talep ve beklentilerini ilettiler. Yapılan talepler neticesinde köy muhtarlarının ortak şikayeti olan elektirik kesintileri için anında çözüm üretmek için Medaş ile iletişime geçilerek bölgenin ana hattının değişikliğinin 2020 yatırım programına alındığının müjdesi muhtarlara iletildi. Memnuniyetini dile getiren muhtarlar Başkan Çağlayan ve ekibine köylüler adına teşekkür ettiler. Yapılan toplantıda başkan Çağlayan muhtarlara bir müjde daha vererek; “Bakanlığımızca Muratdede köyümüzün Pilot köy olarak seçildiği, Ülkemizde kurulması planlanan ARAZİ BANKACILIĞI Kurumunun önümüzdeki 5 yıllık bir süreç içerisinde alt yapı çalışmalarını İl Tarım ve Orman müdürlükleri hazırlayacaktır. Bu kapsamda
* Öncelikle, özel ve tüzel kişilere ait atıl veya kullandığı tarımsal arazilerin kiralanması ve alım sarım işlerine İl/ilçe tarım ve orman müdürlükleri aracılık edecektir.
* İl/ilçe tarım ve orman müdürlükleri atıl tarım arazilerinin tespitini yapacaklarıdır.
* Miras yoluyla uzun yıllardır paylaşılamayan tarım arazilerine kamulaştırma işlemi yapılacaktır. Kamulaştırmadan sonra isteyen hissedarlar, araziyi kullananlar araziyi satın alabilecektir.
* Tarım arazilerinin bedel tespiti kıymet takdiri yapılacaktır. “ diyerek madde halinde müjdesini muhtarlara ve vatandaşlara anlattı.