AK Parti Kongresine kimse katılmadı

AK Parti Kongresine kimse katılmadı
AK Parti Karaman Teşkilatı bugün kongresini gerçekleştirirken tartışmaları da beraberinde getirdi.
AK Parti Karaman Teşkilatı bugün Üniversitenin Kapalı Spor salonunda 7. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Karaman’da yaklaşık 30 bin üyesi olan AK Partinin kongresine yaklaşık 1.000 kişinin gelmesi tepkileri beraberinde getirdi.
Kongreye tek liste giden Karaman Teşkilatı Eski Saadet Partisi ve Has Parti İl Başkanlığı yapan ve geçen sene AK Parti Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığına atanan Noter Abidin Çağlayan’ı tekrar başkan seçti.
Kongrede ki Divan Başkanı parti mensuplarının rehavete kapılamaması için sürekli Pandemiden dolayı katılımın az olduğunu belirtirken görüştüğümüz kişiler ise Pandemiyle alakasının olmadığını söylediler.
 
SEBEP CORONA DEĞİL ABİDİN ÇAĞLAYAN
 
AK Parti Merkez İlçe Kongresiyle Başlayan Abidin Çağlayan tepkisi İl Kongresine de taşınmış oldu. Edindiğimiz bilgilere göre Abidin Çağlayan yönetiminde ki yeni yönetim 18 yıldır AK Partide hizmet yapan Delegeleri silerek muhalif isimleri delege yapmış.
 
Parti tabanından büyük tepki toplayan Abidin Çağlayan’ın partiyi çok küçülttüğünü belirten eski AK Partililer; “ Biz Korona yüzünden değil, Abidin Çağlayan yüzünden kongreye katılmadık. Ve O kişi oldukça oy bile vermeyiz. Şimdi de Pandemi yüzünden salon boş diyorlar hadi oradan, 30 bin üyeye davet gönderdiniz, Parti önünden araç kaldırdınız, İlçelerden adam getirdiniz.. Baktınız ki kimse gelmiyor ve size tepki var Pandemi nin üzerine atıyorsunuz” diyerek tepki gösterdiler.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Telekonferans aracılığıyla konuşma yapacağı salonun kalabalık gözükmesi için vatandaşları tek yere toplamaya çalışsa da ekranda salonun boşluğu net bir şekilde gözüktü.