AK Parti Başkanları'ndan Mekke'nin Fethi Kutlama Mesajı

AK Parti Başkanları'ndan Mekke'nin Fethi Kutlama Mesajı
AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan ve Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç, Mekke'nin fethinin yıl dönümünü kutladı.

AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan’dan Anlamlı Mesaj

 

Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan Mekkenin Fethi ile ilgili bir mesaj yayınladı.

 

Şehirlerin anası olarak kabul ettiğimiz Mekke, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in dünyaya teşrif ettikleri mukaddes bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Çağlayan, Mekke'nin fethi, tevhit mücadelesinin şirke karşı bir üstünlüğü, zaferi, galibiyeti anlamına gelmektedir. Sadece bir şehri ele geçirmek değil o şehirde hakim olan anlayışın tasfiyesi anlamına gelir.” İfadelerini kullandı.

 

İslamiyetin zarafetine değinen Çağlayan, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v.), dört koldan Mekke'ye giren ordu komutanlarına talimat vererek, kesinlikle hiçbir cana kıyılmaması ve öldürülmemesini istemiştir. Hatta Peygamber Efendimiz, bu dört birlikten birinin başında olan ensardan Sa'd bin Ubade'yi, 'Bugün artık savaş günüdür' şeklindeki sözünden dolayı görevden alarak, oğlu Kays bin Sa'd'ı getirmiştir.” Bilgisini verdi.

 

Mekke'nin fethini  Hudeybiye Antlaşması sayesinde daha kolaylaştığını söyleyen Çağlayan, “Bu antlaşma ile İslamiyet'in diğer kabile, topluluk ile devletlere yayıldığına ve Müslümanların, Arap Yarımadası'nda bir güç olarak kabul edilmiştir. Mekke'nin fethinden sonra kabileler onlarca, yüzlerce heyetler göndererek İslam'ı kabul etmişlerdir. Medine ile birleşmek istediklerini beyan etmişlerdir. Bu şekilde İslamiyet, Arap Yarımadası'nda yayılmış oldu." İfadelerini kullandı.

 

Başkan Çağlayan, “Zulüm ve eziyet müşriklerin işidir. Sevgi, merhamet ve adaletli olmak Müslüman'ın işidir. Hazreti Peygamberimiz zulüm nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığı Mekke'ye 10 bin askerle gelip, 'Bir kişinin burnu bile kanamayacak' diye talimat verecek kadar merhametlidir. İşte bizde Müslümanlar olarak fetih şuurunu anlamamız gerekir.” İfadelerine yer verdi.

......................

Başkan Tunç'tan Mekke'nin Fethi Mesajı

 

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç, Mekke'nin fethinin yıl dönümünü kutladı.

 

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç yayınladığı bir mesajda Mekke’nin Fethini kutlayarak İslam alemine temennilerde temenniler de bulundu.

 

Başkan Feyzullah Tunç mesajında;

"Bugün Mekke'nin fetih yıldönümü. Tüm İslam aleminin (bu fethin yüzü suyu hürmetine) uyanıp birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını, daha nice gönül fetihlerine vesile kılmasını Rabbimden niyaz ederim. Mekke şehri, Peygamber Efendimiz tarafından 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Bu fetih öyle anlamlıdır ki, Müslümanlar zorla çıkarıldıkları Mekke'yi hiç silah kullanmadan, bir damla kan akıtmadan 8 yıl aradan sonra teslim almışlardır. İslam için çekilen hiçbir sıkıntının boşa gitmediğini ve rabbimizin bunun karşılığında Mekke'nin Fethini müyesser kıldığı gerçeği kılavuzumuz olsun. Tüm İslam aleminin fetih yıl dönümünü de kutluyorum." dedi.