AK Parti,İbadete Açılan Ayasofya Camii İçin Lokma Tatlısı Dağıttı

AK Parti,İbadete Açılan Ayasofya Camii İçin  Lokma Tatlısı Dağıttı
AK Parti İl Teşkilatları Ayasofya Camii'nin Tekrar İbadete Açılışı Dolasıyla Hemşerilerimize Lokma Tatlısı İkramında Bulundu.

Ayasofya’da ilk Cuma namazına katılabilmek için dün akşam saatlerinden itibaren cami çevresinde toplanmaya başlayan insanlar, geceyi cami çevresinde sabahlayarak geçirdiler. Gün ağarınca bir araya gelerek dualar okuyup tekbir getirerek cuma namazını beklemeye başladılar. Mahşeri bir kalabalıkla İstanbul tarihi anlardan birini daha yaşadı.

86 yıl aradan sonra bugün kılınan ilk Cuma namazıyla Ayasofya Camii tekrar ibadete açıldı.

Ayasofya Camiinin tekrar ibadete açılışı dolasıyla Karaman AK Parti İl teşkilatları Cuma namazından sonra Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında hemşerilerimize lokma tatlısı ikramında bulundu.

Konuyla ilgili Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan açıklamalarda bulundu.  

Başkan Çağlayan açıklamasında;
“Ayasofya Kebir Camii,  Peygamber Efendimizin müjdesine mazhar olmuş  Fatih Sultan Mehmet’in, O’nun askerinin ve O fethin bizlere emaneti. Onların mirası olan Ayasofya kimliğini hamdolsun yeniden kazandı. 86 yıl müze olan, ibadetsiz kalan Ayasofya Camiini tekrar ibadetle, namazla, ezanla buluşturan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.

86 yıllık zincirleri, prangaları kırılan ve ibadete açılan Ayasofya’nın açılışı Türkiye’ye ve İslam âlemine hayırlı uğurlu olsun.

İnananlar olarak bizlere bugünleri gösteren ve bu mutluluğu yaşatan âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamd ediyoruz şükrediyoruz” dedi