AHMET YESEVİ ULU CAMİ İÇİN İLK BÜYÜK ADIM

AHMET YESEVİ ULU CAMİ İÇİN İLK BÜYÜK ADIM
Ahmet Yesevi Ulu Camii için, Karamanlı sanayicilerin ve vakıf yöneticilerinde içinde bulunduğu yaptırma ve yaşatma derneği kurularak ilk büyük adım atıldı.
22 Şubat 2010 Cuma günü Karaman Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelen sanayici ve Karaman’da faaliyet gösteren vakıf yöneticilerinden oluşan gönüllü grup dernek genel kurulunu gerçekleştirerek çalışmalara hız verdiler.
 
 Başkan Uğurlu toplantının açılışında yaptığı konuşmasında: “Bu salon yüzlerce toplantıya ev sahipliği yaptı, birçok hayırlı karar alındı. Alınan karalarda vatandaş içinde belediye içinde bir hak arandı. Şimdi gerçekleşmekte olan toplantımız bütün bu toplantıların en hayırlısıdır. Çünkü sadece Allah rızası için bir aradayız ve her hangi bir beklentisi olmayan bu önemli grup ile bir hayali üçüncü boyuta taşıyacağız. Burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Sizlerin destek ve hayırları ile yapılacak camimiz için belediyemiz tarafından Kır Mahalle Mezarlığı girişindeki itfaiye binası karşısındaki alanı tahsis edeceğiz. Cami projesi içinde bir adet musalla ve konferans salonu da bulunmaktadır. Öncelikli hedefimiz camiyi ve musallayı bitirmektir.” dedi.
 
 Proje hakkında görüşlerini ve memnuiyetlerini ifade eden Mehmet Emin Uyan proje bünyesinde otopark ihtiyacına dikkat çekti.
 Divan Başkanlığını Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu’nun yaptığı genel kurulda yönetim kurulu asil üyeliklerine; Necati Kaymaz, Sadi Kodabey, Nafiz Nadir Nas, Mehmet İlhan Sokulluoğlu ve Halil Tutar, Yedek üyeliklere ise; Sami Mangırcı, Necmi Baş, Nevzat Nas, Mehmet Emin Uyan, Cengiz Mustafa İşçi seçildiler. Denetim Kurulu asil üyeliklerine; Kâmil Uğurlu, Beytullah Karakaş ve İskender Kayhan, Yedek üyeliklerine de Mahmut Alay, Celalettin Ölmez ve Mehmet Kaya seçildiler.
 
 Seçim sonrası görüşlerini bildiren sanayici Sadi Kodabey ise “ Proje kubbesinin yapısı ile mescidi sahrayı andırmaktadır. Sadeliği ve fonksiyonları ile heyecan verici ayrıca Ahmet Yesevi Hazretlerinin isminin verilmesi de ayrı bir mutluluk. Bu projede Necati Kaymaz, değerli vakıf yöneticileri vb. gibi işinin uzmanı ve ilgilisi bir ekip ile çalışacak olmamız çok önemli, Allah nasip eder ise 2011 yılının Ramazan Ayının ilk günlerinde Ahmet Yesevi Ulu Caminde Teravih Namazı kılmayı istiyoruz.” dedi.