AB Bakanı Volkan Bozkır Konya’da

AB Bakanı Volkan Bozkır Konya’da
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye’de şehit olmanın çok önemli bir husus olduğunu ve Türkiye’den başka hiçbir ülkenin ülke toprakları dışında şehitliği olmadığını belirterek, “Bu topraklar için...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye’de şehit olmanın çok önemli bir husus olduğunu ve Türkiye’den başka hiçbir ülkenin ülke toprakları dışında şehitliği olmadığını belirterek, “Bu topraklar için canlarını vermiş şehitlerimizi dünyanın birçok ülkesinde şehitliklerde yad ediyoruz” dedi.
Avrupa Birliği’ne üyelik süreci ve Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi konulu sivil toplumla diyalog toplantısına katılmak üzere Konya’ya gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile geldiği Konya’da ilk olarak Mevlana Türbesi’ni ziyaret ederek, Hz. Mevlana’nın sandukası başında dua etti. Bakan Bozkır, burada türbe ve müze hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan’dan bilgi aldıktan sonra çıkışta bazı vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Bozkır, daha sonra Alaaddin Keykubat Camisi, Karatay Müzesi ve Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi’ni ziyaret etti. AB Bakanı Bozkır son olarak bir restoranda Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen programda şehit ve gazi aileleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.
Bakan Bozkır, yaptığı açıklamada, Türkiye’de şehit olmanın çok önemli bir husus olduğunu ifade ederek, “Türkiye’den başka hiçbir ülkenin, ülke toprakları dışında 34 ülkede 70 üzerinde şehitliği yoktur. Bu topraklar için canlarını vermiş bu kadar şehidimizi dünyanın birçok ülkesinde şehitliklerde yad ediyoruz. Her gittiğimiz yerde onlara dua ediyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu güzel toplantıyı tertip ettiği için Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Gazilerimizin anılarını her zaman yaşatıyoruz. Hayatta olan gazilerimize de acil şifa diliyoruz” diye konuştu.