ABD'den Pkk'ya tıbbi yardım

ABD'den Pkk'ya tıbbi yardım
Corona günlerinde ABD’den teröristlere jest: Türkiye’den maske al, PKK’ya gönder!

"İyilik yap, kötülük bul" diye işte tam da buna denir... Corona virüsü salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD'ye iyilik yaparak 2 gün boyunca üst üste 2 uçak dolusu malzemesi gönderdik. Fakat ABD yine sırtımızdan hançerleyerek, Suriye'deki terör örgütüne TIR'larla sağlık yardımı yaptı.

Corona virüsü salgınının merkez üssü haline gelen ve resmi verilere göre 1 milyondan fazla insanın Covid-19’la mücadele ettiği ABD, Türkiye’nin uzattığı yardım elini alırken, 82 milyonu adeta sırtından hançerledi.
 
Ankara bu hafta içinde iki gün boyunca 2 uçakla tıbbi malzeme gönderdi. Uçaklarda maskeden, koruyucu tuluma kadar her şey vardı. Bu zamanda bu denli anlamlı yardıma ABD’li yetkililer kuru bir teşekkür ettiler ama yapacaklarını da yaptılar.
 
Suriye’de PKK/YPG'ye karşı her türlü desteği sağlayan ABD, corona virüsü salgını sırasında da bölücü terör örgütünü yalnız bırakmıyor. ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü resmi Twitter hesabından, PKK/YPG'ye sağlık malzemeleri verildiğini duyurdu.
 
 
Malzemelerin PKK/YPG işgali altında bulunan Haseke iline bağlı Eş Şeddadi bölgesinde teslim edildiği belirtildi. Malzemelerin portatif lavabo ve sabunluklar, dezenfekte mendilleri, maskeler ve eldivenlerden oluştuğu aktarıldı. Ancak miktarları belirtilmedi.