745 Bin 500 TL’ye Sıfır Fiat Egea Cross Müjdesi! Satışlar Bugün Başladı!

745 Bin 500 TL’ye Sıfır Fiat Egea Cross Müjdesi! Satışlar Bugün Başladı!
Türkiye’de sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarının rekor seviyeye ulaşmasının ardından araç sahibi olmak isteyenler kara kara düşünürken, Fiat’tan 745 bin 500 TL’ye sıfır Egea Cross müjdesi geldi. İşte detaylar…

Bir süredir artan sıfır otomobil fiyatları nedeniyle otomobil sahibi olmak isteyenler sıfır otomobil almaktan yana ümidi kesmiş ve ikinci el otomobillere yönelmeye başlamıştı. Ancak sıfır otomobillerin artışı, ikinci el otomobil piyasasının artmasına da neden olunca vatandaşlar araç almakta oldukça zorlanır hale geldi.

Hal böyle olunca, araç sahibi olmak isteyenler nakit sorunu yaşadığı için bankalardan taşıt kredisi çekmek istemişti. Ancak Merkez Bankası’nın da yaklaşık bir yıldır faiz artırımına gitmesi sonucu bankalar da taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi faizlerini rekor seviyelere çıkardı.

Bu nedenle, araç almak isteyen vatandaşlar uygun fiyata araç almak için başka yollar araştırırken, devletin sağladığı ÖTV indirimi oldukça cazip bir fırsata dönüştü.

Devlet, yüzde 40 ve üzeri fiziksel engeli bulunan vatandaşlara sıfır otomobil alımlarında ÖTV indirimi sağlıyor. Bu kapsamda, sıfır otomobiller ÖTV indirimiyle beraber oldukça uygun bir fiyata geliyor.

egea-cross-1.jpg

745 BİN TL’YE SIFIR EGEA CROSS FIRSATI

Ancak ÖTV indiriminden faydalanmak için bir şart bulunuyor. Engelli vatandaşların, yüzde 40 ve üzeri engelli olduklarını kanıtlar nitelikte SGK’dan bir rapor almaları gerekiyor. Bu rapora alan vatandaşlar, ÖTV’siz sıfır otomobil satın alabiliyor.

Türkiye’de hatırı sayılır bir müşteri kitlesine sahip olan Fiat ise Egea Cross’u ÖTV indirimiyle oldukça düşük bir fiyata satışa sunuyor.

Bu kapsamda, Egea Cross Street 1.6 M.Jet 130 HP DCT ÖTV indirimli Mayıs 2024 engelli satış fiyatı 745 bin 500 lira ve Egea Cross Urban 1.6 M.Jet 130 HP DCT ÖTV indirimli Mayıs 2024 engelli satış fiyatı ise 794 bin 944 lira olarak belirlendi.