735. Türk Dil Bayramı Etkinlikleri için Toplantı yapıldı

735. Türk Dil Bayramı Etkinlikleri için Toplantı yapıldı
Kutlama Komitesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız Başkanlığında İlk Toplantısını Yaparken Taslak Program Belirlendi

 Karamanʹda bu yıl kutlanacak olan 735. Türk Dil Bayramı Etkinlikleri için oluşturulan Kutlama Komitesi, ilk toplantısını İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonuʹnda gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız başkanlığında yapılan toplantıda 26 Mart Pazartesi günü öğrencilerden öğrencilere mektup projesiyle başlayacak olan 735. Türk Dil Bayramı Etkinlikleriʹnin taslak programı üzerinde görüşüldü. 10-14 Mayısʹı kapsayan taslak programda kutlamalar 10 Mayıs Perşembe günü saat 09.30ʹda Ankara Tren Garıʹnda düzenlenecek basın toplantısının ardından Türkçe Treniʹnin Karamanʹa uğurlanmasıyla başlayacak. Türkçe Treni Kırıkkale, Kayseri ve Niğde illerine uğrayacak ve burada yapılacak etkinliklerin ardından 11 Mayıs Cuma günü saat 21.30ʹda Karaman Garʹında karşılanacak. Aynı günün akşam saat 22.00ʹde Aktekke Kent Meydanıʹnda Yazarlar Birliği ile şiir dinletisi gerçekleşecek. 12 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00ʹda Tren Garıʹnda ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenecek etkinliklerin ardından saat 10.30ʹda Gençliğin Türkçe Kurultayıʹnın ilk oturumu yapılacak. Akşam saat 20.30ʹda Ankara Karamanlılar Derneğiʹnin kurduğu Türk Sanat Müziği Korosuʹnun konseri olacak. 13 Mayıs Pazar günü ise kutlamalar, saat 10.00ʹda üniversite öğrencileri ve protokol üyelerinin çelenk koymasıyla başlayacak. Yine Tren Garıʹnda saat 10.30ʹda ilköğretim öğrencilerine yönelik etkinlik, saat 11.00ʹde Yunus Emre Hoşgörü Sofrasıʹnın açılışı yapılacak. Saat 15.00ʹde Ali Çolak, Ömer Lekesiz, İbrahim Demirciʹnin konuşmacı olarak katılacağı Türk Dili Paneli yapılacak. Etkinlikler saat 20.00ʹde düzenlenecek olan Türk Dili Ödül töreni ve halk konseriyle devam edecek. 14 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00ʹde 1. Türk Edebiyatında Dergiler Konulu program yapılırken, etkinlikler 25 Mayıs Cuma günü saat 10.00ʹda yapılacak olan 2. Yunus Emre Sempozyumu ile sona erecek.
Ankaraʹda Türkçe Treniʹnin uğurlanması ve basın toplantısına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere çok sayıda bakanın da davet edileceği öğrenildi. Kutlama Komitesiʹnin bundan sonraki toplantısının 22 Mart Perşembe günü yapılmasına karar verildi.