6. Uluslararası Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Başladı

6. Uluslararası Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Başladı
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ev sahipliğinde 26-27 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen 6. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, geniş bir katılımla başladı

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ve UNİKOP Üniversiteler Birliği tarafından her yıl düzenlenen KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, bu yıl Konya’da ‘Endüstri 4.0’ ve ‘Yenilenebilir Enerji’ temalarıyla gerçekleştiriliyor.
Meram Tıp Fakültesi Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açılışına Konya Valisi Yakup Canbolat, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve UNİKOP Üniversitelerinin Rektörlerinin yanı sıra kurum ve kuruluşların temsilcileri, davetliler, bilim insanları ve öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde ilk olarak söz alan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, sempozyumdan çıkan çözüm önerilerinin rekabet gücünü artıracağını belirterek bölgede başlayan sürecin yaygınlaşarak ülkenin çoğu yerine ulaştığını söyledi.
NEÜ Rektörü ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker de konuşmasında UNİKOP’un yeni eklenen üniversitelerle beraber genişlediğini ifade ederek şunları söyledi: "İnşallah önümüzdeki dönemde ekonomik bağımsızlığın gösterdiği dirençle daha iyi bir noktaya gideceğiz. Bunun için nitelikli insan gücümüzle, israf etmeden, daha fazla çalışıp üreterek mesafe kat etmemiz gerekiyor. Bölgesel kalkınmanın amacı da aslında budur.”
Konya Valisi Yakup Canbolat ise üniversitelerin yalnızca eğitim faaliyetleri değil bölgesel analiz çalışmaları, bölgesel gelişme ve ulusal kalkınma noktasında yer almaları gerektiğinin altını çizerek altı yıldır kalkınma sempozyumları düzenleyen UNİKOP’un varlığının önemine vurgu yaptı. 
Programın devamında İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Öztemel ve NEÜ Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Çağrı Çorlu tarafından açılış sunumları gerçekleştirildi. Açılış töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 
Sempozyum kapsamında iki gün boyunca Endüstri 4.0, Yenilenebilir Enerji, Tarım-Kırsal Kalkınma, Savunma Sanayii, Sosyal ve Beşeri Kalkınma ile Turizm konularında 200 bildiri sunulacak.