6 İLDEKİ TRAFO ÇETESİNE YÖNELİK OPERASYON

6 İLDEKİ TRAFO ÇETESİNE YÖNELİK OPERASYON
Jandarma tarafından 6 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, organize suç örgütü kurarak trafo ve kablo hırsızlığı yapan 16 kişi ifadelerini aldıktan sonra adli makamlara sevk etti.
Suç işlemek amacıyla örgüt kuran, elektrik trafoları ve kablo çalan hırsızlık çetesine Jandarma ekipleri tarafından operasyon düzenlemiş, Adıyaman, Gaziantep, Karaman, Aksaray, Kocaeli ve Bolu illerinde elektrik trafosu çaldıkları ve satışını gerçekleştirdikleri tespit edilen 16 kişi düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına yakalanmıştı.
Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda Gaziantepʹte 10, Ankaraʹda 2, Kocaeliʹnde 1, Aksarayʹda 1, Boluʹdan 1 ve Şanlıurfaʹdan 1 olmak üzere toplam 16 kişi gözaltına alınmıştı.
Gaziantepʹte M.K, M.M, S.D, A.Y, H.K, O.G, M.A, M.B, V.K ve R.Ç, Ankaraʹda H.Ç ve O.Y, Kocaeliʹnde M.A, Aksarayʹda R.Ö, Boluʹda M.D.Ş ile Şanlıurfaʹda Ç.K Adıyaman İl Jandarma Komutanlığıʹna getirildi. Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alındıktan sonra Adıyaman Adliyesiʹne sevk edildi. Adliyeye sanıkların çaldıkları kablolardan örnekler de getirildi. Suç örgütünün liderliğini M.Kʹnin yaptığı ve illerde tespit edilen elektrik trafoları ve kabloları çeşitli yöntemlerle devre dışı bırakılarak kamyonete
yükleyip çaldıkları öğrenildi. Jandarma ekiplerinin 9 adet trafonun, yaklaşık bin metre uzunluğunda kablonun çalındığını tespit ettiği belirtilirken, yapılan aramalarda kuru sıkı tabanca ve mermilerin ele geçirildiği ifade edildi. Hırsızlık olayında kullanılan araca da jandarma ekipleri tarafından el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.