65 Yaş Aylığı Zamlanacak! Yeni Zam İle Beklenen Artış Miktarı

65 Yaş Aylığı Zamlanacak! Yeni Zam İle Beklenen Artış Miktarı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önümüzdeki süreçte gerçekleştireceği artış neticesinde 65 yaş aylığının hangi seviyeye yükseleceği merak ediliyor.

Haziran ayının ortalarına kadar sosyal yardım ödemeleri ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıldı. Kurban Bayramı dolayısıyla sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yaşlı ve engelli aylıklarına, aile destek paketi ödemelerinden evde bakım maaşına, aile ve gençlik fonundan toplumun farklı kesimlerin hesabına sosyal yardımlar aktarıldıkça bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunurken, farklı destek ödemelerinde gerçekleşecek artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu durumda, temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısına göre yapılacak zam neticesinde 65 yaş aylığının ne kadar olacağı merak ediliyor.

65 Yaş Aylığı Ne Kadar Olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 65 yaş aylığının da aralarında yer aldığı çeşitli sosyal yardım ödemelerine ocak ayında memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Yüzde 50'ye yakın oranda artış neticesinde 2348 TL olan 65 yaş aylığı 3504 TL seviyesine yükselirken, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 65 yaş aylığında ve toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerinde artışa gidilecek. Memur maaşlarının yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağına ilişkin tahminler bulunduğu için 65 aylığında da yüzde 20 dolaylarında artış gerçekleşebilir ve güncel tutar 4000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

2024/06/14/maaslar-haziran.jpg

Sosyal Yardım Zamları Ne Zaman Açıklanacak?

65 yaş aylığının temmuz ayının ilk günlerinde gerçekleşecek artış neticesinde 4000 TL seviyesinin üzerine çıkması beklenirken, sosyal yardım zamlarının hangi tarihte ilan edileceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emekli ve memur maaşlarında olduğu gibi sosyal yardım ödemelerinde de altı ayda bir artışa gidiyor. Bu durumda, temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarına ilişkin bilgilendirmede bulunması ve memur maaşı zammının netlik kazanması sonrasında destek ödemelerindeki artışlara ve güncel miktarlara dair bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.