6 YENİ OTOBÜS DAHA HALKIMIZIN HİZMETİNDE

6 YENİ OTOBÜS DAHA HALKIMIZIN HİZMETİNDE
Geçtiğimiz aylarda 4 yeni otobüsü filosuna katan ve şehir içi ulaşımda iyileştirmeler yapmaya başlayan Karaman Belediyesi bu kapsamda 6 yeni otobüs daha alarak otobüs sayısını 10a çıkardı.
Daha önce alınarak sefere konulan otobüsler Karaman Halkı tarafından çok beğenilmiş ve takdir edilmişti
Otokar firmasından yerli üretim olarak alınan ve toplu taşıma sınıfında ödüllü bir model olan otobüsler Karaman’a gelerek hizmete sunuldu.
25 koltuk, 32 ayakta ve bir özürlü koltuğu ile 58 yolcu ve bir şoför kapasiteli otobüsler, klima, kalorifer özelliklerinin yanı sıra otomatik şanzımanı ile az yakıt kullanan bir model.
Otobüslerin en önemli özelliklerinden birisi de özürlülerimize hizmet verebilmesi. Otobüsler özürlü vatandaşların binmesini kolaylaştıran sistemlere sahip. Biniş platformu bulunan otobüsler ayrıca sağ tarafa 15 santim daha alçalarak tekerlekli sandalye veya koltuk değnekli yolcukların binişini kolaylaştırıyor. Alçak zemin özellikli otobüsler çok sağlam ve konforlu döşemelere de sahipler.
Otobüslerin kademeli olarak yenilenmesi ile birlikte son aşamaya gelen çalışmalarla toplu taşımada akıllı kart uygulamasına geçilecek. Bu uygulama ile elektronik kartlarla yolculuk yapılabileceği gibi Belediye Ulaştırma Müdürlüğüne ait tüm araçların kontrolleri çok daha kolay yapılmış ve istatistikî bilgileri anında alınmış olacak. Ayrıca araçlara konulacak kamera görüntüleri ile hizmetlerde otokontrol sağlanmış olacak.