57 YAŞINDA Kİ RAHİME TEYZEʹNİN 4 KİTABI VAR

57 YAŞINDA Kİ RAHİME TEYZEʹNİN 4 KİTABI VAR
Karamanda 5 çocuk annesi Rahime Oğuzcan, 57 yaşında yazmaya başladığı kitaplarının satılarak masraflarını çıkarmasını istiyor.
Toktaylar Mahallesi’nde tek katlı iki göz evde felçli kocası ile birlikte yaşayan Rahime Oğuzcan, çocukluğunda atalarından duyduğu mani, masal ve hikâyeleri derleyerek kitaplaştırdı. 5 çocuk annesi olduğunu söyleyen Rahime Oğuzcan, “Ben 3 yaşımda babamı kaybettim. İlkokul 3’e giderken de annem hastalandı ve ona bakmaya başladım. Anneme baktığım için okula düzenli olarak gidemedim. Ancak derslerim buna rağmen iyiydi. Okuma sevgisini hiçbir zaman içimden çıkaramadığım içinde 57 yaşında kitap yazmaya başladım. İlk kitabım “Duygusal Halk Şiirleri” ikinci kitabım “Yanan Yüreklere Su Verebilsem”, üçüncüsü ise “Yanan Ormanlar İçimi Yakıyor ve Maniler” oldu. Yazmış olduğum “Türkiye’min Çocukları” isimli 4. kitabımı eşimin rahatsızlanması nedeniyle yayınlayamadım. 5 çocuğum var. Onlarında maddi durumları anca kendilerini geçindirmeye yetiyor” dedi.
Hazırladığı son kitabının dokümanlarını yayınlanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderdiğini belirten Oğuzcan, “Bakanlık tarafından bana gönderilen yazıda kitapları kendi ismimle yayınlattıktan sonra göndermem istendi. Bende yazdığım kitabı 500 adet bastırdım. Bastırdığım kitabın masrafının bir kısmını kendim ödedim. Bir kısmını da borç olarak matbaaya bıraktım. Kitapları satıp matbaaya kalan borcumu ödeyeceğim” diye konuştu.
Kitapta bulunan hikâyelerin hiç birinin herhangi bir kitaptan alıntı olmadığını tamamen çocukluğunda büyüklerinden duyduğu hikâyelerden oluştuğunu ifade eden Oğuzcan, “Ben düşündüm. Nasılsa bir gün bu dünyadan göçüp gideceğim. Atalarımın anlattığı bu güzel hikâyelerin benimle birlikte yok olup gitmesine gönlüm elvermedi. Onun içinde böyle bir kitap yazmayı düşündüm. Bana yardımcı olmaları için kimseden herhangi bir şey beklemiyorum. Sadece çıkardığım bu kitapların satılıp kendi masraflarını çıkarmasını istiyorum” diye konuştu.
 
GENÇLER OKUMAYI İHMAL ETMESİN
 
Gençleri eğitim konusunda uyaran Rahime Oğuzcan, “Gençlerimiz hiçbir zaman okumayı ihmal etmesinler. Bugünü değil geleceği düşünsünler. Çünkü gençliğinde yaşlılığını düşünmeyen ilerde çok rezil oluyor. Benim gençlerden isteğim tüm olumsuzluklara göğüs gererek okumaya devam etsinler” dedi.
Rahime Oğuzcan’ın kendi yazdığı kitabından okuduğu bir mani ise felçli kocası ile kendisini duygulandırdı.