55 Yaşındaki Engelli Ressamdan Sergi

55 Yaşındaki Engelli Ressamdan Sergi
Karaman Valisi Murat Koca, bazı ziyaretler için gittiği Ayrancı ilçesinde ortopedik engelli Necibe Güngör’ün yaptığı lavi tarzı resim sergisini gezdi.Ayrancı ilçesinde yaşayan Necibe Güngör (55) ilkokul öğrenciliği yıllarında ilgi...

Karaman Valisi Murat Koca, bazı ziyaretler için gittiği Ayrancı ilçesinde ortopedik engelli Necibe Güngör’ün yaptığı lavi tarzı resim sergisini gezdi.
Ayrancı ilçesinde yaşayan Necibe Güngör (55) ilkokul öğrenciliği yıllarında ilgi duyduğu resim sanatını, şimdilerde yaptığı yağlı boya ve lavi resimlerini ilçe halkıyla paylaşıyor. Küçük yaşlardan itibaren insan ve insan ilişkileri konusunda gözlemlediği tecrübeleri tablolara aktaran Güngör, hayatta hiçbir şeyin insanın sevdiği işi yapmasına engel olamayacağını belirtti.
Hayatta en önemli şeyin bedenimizde bulunan engelleri kabul ederek, içinde bulunduğumuz şartları daha iyi hale getirebilmeye çalışmak olduğunu ifade eden Güngör, kendisini çocukluğundan beri resim yapmaya adadığını, sadece Adana’da ilkokul zamanlarında kursa gittiğini söyledi.
Ailesiyle birlikte Ayrancı ilçesinde yaşamaya başladıktan sonra halk eğitim merkezini gezen Necibe Güngör, Ayrancı Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin teşvikiyle ara vermek zorunda kaldığı resim sanatına tekrar döndü.
Ayrancı Halk Eğitim Merkezi binasının modernliği ve engelli vatandaşların da düşünülerek yapılmış olmasından dolayı hiçbir zorluk yaşamayan Güngör, Ayrancı ilçesine yerleştikten sonra beş yıldır kendini resimlere verdi.