4. TOKİ Sakinlerinin Toplu Ulaşım İsyanı

4. TOKİ Sakinlerinin Toplu Ulaşım İsyanı
Kış aylarında yaşadığımız olumsuz hava koşulları 4. Toki sakinlerinin ulaşım problemini daha da artırdı.

Şu sıralar 4. Toki sakinlerine bir dokunan bin ah işitiyor ve hemen peş peşe problemleri sıralamaya başlıyor. Bu problemlerin başında toplu ulaşım geliyor. 

Vatandaşlar ulaşım problemlerinin özellikle Belediye Başkanı ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından dikkate alınarak sorunlara çözüm üretilmesini istiyorlar.

Eğer problemlerine çözüm bulunmadığı takdirde, konuyu daha üst makamlara ve CİMER’e ulaştıracaklarını belirtiyorlar.

BELEDİYE OTOBÜS SEFER SAATLERİ DÜZENSİZ
Başka toplu ulaşım aracı kullanma şansımız olmadığı için sürekli Belediye otobüslerini kullanıyoruz. Şu anda 4. Toki’ye uğrayan 7, 8 ve 10 numaralı otobüs olmak üzere toplam 3 otobüs sefer yapıyor. Okul olmadığı günlerde 7 numaralı otobüs gelmiyor.

Özellikle 10 numaralı otobüste sürekli problem yaşıyoruz. 10 numaralı otobüs ortalama 07:25 – 08:25 – 09:25 saatlerinde 4. Toki’ye geliyor, herkes kendisini bu saate göre ayarlıyor ve 5, 10 dakika öncesinden durağa çıkıyor.

Ama bazen otobüs şoförleri değişiyor. Bakmışsınız saati 25 geçe gelmesi gereken otobüs 10 geçe 15 dakika önce gelmiş ve birçok kişi otobüsü kaçırıyor. Tabi ki vatandaşta haklı olarak tepki gösteriyor. Bire mübarek tabakhaneye b.. mu yetiştireceksin? Hidrojen yakıtı mı kullanıyorsun? Altındaki dört tekerli otobüs.

VATANDAŞTAN OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE MESAJ
Şoför kardeşim senin görevin düzenli bir şekilde turunu tamamlamak ve Belediyenin vatandaşlara sunmuş olduğu ulaşım hizmetinin gerçekleştirilmesini en azami seviyede sağlamak. Sen 15 dakika turu erken bitirip çay içip muhabbet edeceksin diye vatandaşı mağdur etmeye hakkın yok. Otobüsün ortalama durağa geliş saati belli. Herkes o saate göre durağa çıkıyor. O saatten sonra geleceksin ama önce gelmeyeceksin. Direksiyon sende, bende değil, ona göre hızını ayarla.

Eğer sen erken geldiğin için vatandaş otobüsü kaçırıp mesaisine geç kalıyorsa, öğrenci okuluna geç kalıyorsa, yaşlı kadın hastanedeki randevusunu kaçırıyorsa bunun vebali sana ait.

Ayrıca kullandığın otobüs vatandaşın vergileriyle alınan kamuya ait bir araç. Eğer aracı hor kullanıyorsan ve bu nedenle araç zarar görüyorsa bunun vebali de sana ait.

YOLCU FAZLALIĞINDAN DOLAYI İNSANLAR YOLDA KALIYOR
Özellikle sabah 7, 8 ve 9 işe gidiş ve akşam 16, 17, ve 18 iş çıkış saatlerinde çok fazla yolcu oluyor. Bu yolcuların tamamına yakını 4. Toki’de ikamet ediyor. Otobüsler öyle fazla doluyor ki bazen yolcuları alma şansı bile olmuyor ve  insanlar şu soğuk kış gününde mağdur oluyor.

Belediye Başkanımızdan ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzden ricamız özellikle yolcuların yoğun olduğu bu saatlerde 4. Toki’ye ek sefer koymanızdır.